|

İngilizlerin Demba Ba korkusu

Liverpool taraftarları arasında hiç azımsanmayacak bir çoğunluk, Beşiktaş’ı favori gösterirken en çok korktukları oyuncu olarak da Demba Ba’yı işaret ediyor. İngilizlerin korkusunu özetleyen en anlamlı cümle; “Onlarda Demba Ba var, bizde yok”

Yeni Şafak ve
04:00 - 18/02/2015 Çarşamba
Güncelleme: 22:13 - 17/02/2015 Salı
Yeni Şafak
Süper Lig'de liderlik koltuğunda oturan ve tarihinin en iyi sezonlarından birisini geçiren Beşiktaş, UEFA Avrupa Ligi'nde yarın Liverpool ile oynayacağı maç için geri sayımda. Özellikle Demba Ba’nın futbolu ve kariyerinin en parlak döneminde elde ettiği istatistikler, İngilizleri tedirgin ederken Liverpool cephesini Demba Ba korkusu sardı. Temsilcimiz Liverpool taraftarı tarafından bile favori gösterilmeye başlanırken Demba Ba ise en büyük tehlike olarak lanse edildi. Demba Ba için yapılan övgü dolu yorumlardan en dikkat çekici olanı akıllara Drogba’yı getirdi. Bir dönem Galatasaray forması giyen Drogba için “Biz de Drogba var, onlarda yok” akımı başlayan sarı-kırmızılı taraftarlar gibi Liverpool taraftarları da “Onlarda Demba Ba var” ifadesiyle korkularını ortaya koydu. 

BİZİ MUHTEŞEM BİR ATMOSFER BEKLİYOR

Beşiktaş’ın en büyük kozu olacak Demba Ba, İngiltere’de oynanacak maçın eğlenceli bir yolculuk olacağını çünkü İngiltere’de sahaya çıkmayı sevdiğini belirtti. Her zaman olduğu gibi Anfield'da kendilerini muhteşem bir atmosferin beklediğini kaydeden Senegalli golcü, Liverpool’a karşı geçen sezon attığı golü anımsatarak “Ben o zaman işimi yaptım. Şimdi de işimi yapmayı umuyorum” ifadelerini kullandı. 

Oynamaya engel değil

Beşiktaş, Liverpool maçı hazırlıklarını yoğun kar altında yaptığı idmanla sürdürdü. Antrenmana istirahat izinlisi olan Milosevic, menisküs ameliyatı olan İsmail Köybaşı, tedavi olan Tolga Zengin ile sol kalçasında ağrısı bulunan Demba Ba katılmadı. Salonda çalışan Senegalli golcünün Liverpool'a karşı oynamama gibi bir durumun söz konusu olmadığı açıklandı. 


Tribün kapanıyor!

Çaykur Rize deplasmanına aldığı ceza nedeniyle seyirci götüremeyen Beşiktaş, Bursaspor maçında taraftarının çirkin ve kötü tezahüratı nedeniyle PFDK’ya sevk edildi. Daha önceden 3 ihlali bulunan siyah-beyazlılar, ev sahibi olarak Ankara Osmanlı Stadı’nda oynayacağı Balıkesirspor maçı için iki tribüne seyirci almama cezasıyla karşı karşıya kaldı. 


Liverpool tur primi 50’şer bin TL

Beşiktaş’ta yönetim, Liverpool maçının primlerini belirledi. Siyah-beyazlı yönetim, Liverpool maçında takımın turu geçmesi halinde futbolcu başına 50 bin TL prim vermeyi kararlaştırdı. 


Demba Ba’dan korkmak için 4 neden             

1-Ligde 13, Türkiye Kupası’nda 1, Avrupa’da 8 olmak üzere 

22 gol; maç başına 0.78 gol ortalaması

2-13 gollü Süper Lig’in gol krallığı listesinde zirvede

3-Kaleye en çok şutu olan 5 Süper Lig oyuncusundan biri (54)

4-Attığı şutların kaleyi bulma yüzdesi ise 66
#Süper Lig
#Beşiktaş
#Demba Ba
9 yıl önce