|

Kartal''da sağ beke Martin Linnes

Yunan Vyntra''dan sonuç alamayan Başiktaş, Norveç ekibi Molde forması giyen 23 yaşındaki oyuncunun bonservisi için 1 milyon Euro teklif etti

Süleyman Hatısaru
00:00 - 4/08/2014 Pazartesi
Güncelleme: 00:25 - 4/08/2014 Pazartesi
Yeni Şafak
Kartal''da sağ beke Martin Linnes
Kartal''da sağ beke Martin Linnes

Bu sezon ligde ve Şampiyonlar Ligi''nde iyi bir derece takviyelere ihtiyaç duyan Beşiktaş, sağ bek için yeni bir ismi listesine aldı. Bu mevkide transfer arayışlarını sürdüren siyah-beyazlılar, Norveçli yıldız Martin Linnes''in transferi için girişimlere başladı. Norveç''te Molde forması giyen 23 yaşındaki genç yıldızın kulübüyle temas kurulduğu, sözleşmesi 2016 yılında sona erecek oyuncu için 1 milyon Euro bonservis bedeli teklif edildiği kaydedildi. Yeni sezon öncesinde kadrosuna mutlak bir sağ bek almak isteyen siyah-beyazlılar, Linnes''ten önce Yunan oyuncu Lucas Vyntra ile temas kurmuştu. Vyntra''nın transferi için kulübü Levante ile anlaşamayan Beşiktaş yönetimi, teknik heyetin raporu doğrultusunda rotasını Kuzey Avrupa''ya çevirdi.

BİLİC RAPOR VERDİ

Molde takımında forma giyen 23 yaşındaki sağ bek Martin Linnes için görüşmelere başlanırken teknik direktör Slaven Bilic''in genç oyuncunun alınması yönünde rapor verdiği kaydedildi. Molde Kulübü yönetiminin 1 milyon Euro''luk bonservis teklifine sıcak bakıyor.

23 maç antrenmanlı

Mart ayında başlayan Norveç Ligi''nde ve Avrupa Kupaları''nda bu sezon Molde forması ile 23 maça çıkan Linnes, 3 gol 2 asistlik performans sergiledi. Bir önceki sezon Norveç ekibi ile 41 maça çıkan 1.77 boyundaki futbolcu, takıma adına 5 gol atarken, 6 asist yapmıştı.

Olimpiyat rakibi bekliyor

Şampiyonlar Ligi''ndeki Feyenoord rövanş maçına ilgi büyük. Beşiktaşlı taraftarlar, Çarşamba günkü karşılaşma için satılan biletlere yoğun ilgi gösterirken şu ana kadar 35 bin adet bilet satıldı. Bu karşılaşma için seferber olan Beşiktaş dernekleri, toplu halde yurdun dört bir yanından karşılaşmaya gelmeyi planlıyor. Siyah-beyazlı yönetim, Atatürk Olimpiyat Stadı''nda yaklaşık 60 bin taraftar bekliyor.

Bilic''in motivasyonu iki günlük izin

Yaklaşık 1 ay süren yurtdışı kampının ardından Feyenoord maçlarına başlayan Beşiktaş''ta teknik direktör Slaven Bilic, takımı tatille motive ediyor. Feyenoord ile Çarşamba günü oynanacak Şampiyonlar Ligi 3. Ön eleme turu rövanşı sonrası takıma iki gün izin vermeyi planlayan Hırvat çalıştırıcı, ''Alacağınız galibiyet size iki gün izin getirecek. Bunu düşünerek oynayın'' diye motivasyon yolu kullanıyor. Beşiktaş Feyenoord hazırlıklarını dün de sürdürürken, Oğuzhan, Olcay, Mustafa, Veli, Serdar ve Motta, takımdan ayrı çalıştı.

Gökhan Töre son düzlükte

Savunmanın sağı gibi orta sahanın sağına da takviyesi şart olan Beşiktaş''ta Gökhan Töre için bonservis pazarlığı devam ediyor. Yaklaşık 1 ay önce 4 milyon 250 bin Euro bonservis bedeli karşılığında anlaşılan ancak ilk taksit olan 2 milyon Euro''yu henüz ödemediği için transferi gerçekleştiremeyen Beşiktaş, Feyenoord maçından gelecek parayla bu sorunu aşmayı planlıyor. İlk maçtaki galibiyet sonrası elde edilen 1 milyon Euro''luk gelir ve rövanşta kulübün kasasına girecek tribün gelirleri, ikinci maçın sonucuna göre UEFA''dan alınacak ücretin tamamı Gökhan Töre''de kullanılacak.

Younes Belhanda''nın menajeri İstanbul''da

Beşiktaş''ın gündemindeki Younes Belhanda''nın transferi konusunda Ukrayna basınından flaş bir iddia ortaya atıldı. Ukrayna basını Belhanda''nın Beşiktaş''a transferinin çok yakın olduğunu yazarken, Faslı yıldızın menajerinin İstanbul''da olduğu kaydedildi. Haberlerde Beşiktaş''ın, Younes Belhanda için 10 milyon Euroluk bütçe ayırdığı ve transferin bu rakam civarında biteceği belirtildi.

Feyenoord kan kaybediyor

Sezon başında golcüsü Pelle, milli savunmacıları Janmaat, Bruno Martins İndi ve Stefan de Vrij gibi yıldızlarını kaybeden Feyenoord, bir vedaya daha hazırlanıyor. Beşiktaş''ın rakibinin kadrosundaki as oyunculardan Jordy Clasie''nin kulüple bağlarını koparmak üzere olduğu kaydedildi. Kariyerine yurt dışında devam etmek isteyen Hollandalı milli futbolculunun, bu isteğini yönetime ilettiği, rövanşta yer almasının bir hayli zor olduğu kaydedildi.


10 yıl önce