|

KOZUMUZ HAKAN

Hakan Şükür'ün gol attığı 22 karşılaşmadan 18'ini kazanan Ay-Yıldızlılar, 4 maçtan da berabere ayrıldı. Millilerimiz, Hakan'ın atacağı gollerle Slovakya'yı devirmeye hazırlanıyor.

Yeni Şafak
23:00 - 29/08/2001 Çarşamba
Güncelleme: 16:08 - 13/05/2016 Cuma
Yeni Şafak

A Milli Futbol Takımı'nın 2002 Dünya Kupası Eleme Grubu'nda 1 Eylül'de deplasmanda Slovakya ile yapacağı maçta forvetteki en büyük kozu yine Hakan Şükür olacak. Inter'de son dönemde kadroya girmekte zorlanan deneyimli futbolcu, milli takımın en golcü futbolcusu olma özelliğini sürdürüyor. Norveç ile yapılan son maçta attığı golle milli takımı 1-1'lik beraberliğe taşıyan Hakan Şükür'ün gol attığı hiçbir maçı Türkiye şimdiye dek kaybetmedi. Milli Futbol Takımı'nın formasını giydiği 66. maçta, gol sayısını 32'ye çıkaran Interli futbolcu, ay-yıldızlı formayla en çok gol atan futbolcu ünvanını açık ara elinde bulunduruyor.



MAÇ BAŞINA 0.48 GOL ORTALAMASI


Maç başına 0.48 gol ortalamasıyla oynayan Hakan Şükür'ün gol attığı 22 karşılaşmadan 18'ini kazanan ay-yıldızlılar, 4'ünde ise berabere kaldı ve hiç yenilgi yüzü görmedi. Hakan Şükür, milli forma altında Avrupa'nın 18 ayrı milli takımına gol atma başarısını gösterdi. Hakan Şükür, San Marino'ya 3, Azerbaycan ve Macaristan'a 2'şer maçta gol atarken, Danimarka, Bulgaristan, Polonya, İzlanda, İsviçre, Ukrayna, İsveç, Hollanda, Galler, Almanya, Moldova, Finlandiya, Belçika, Slovakya ve Norveç filelerini ise 1'er maçta havalandırdı.



ŞENOL GÜNEŞ'İN GÜVENİ TAM


Geçen yılın yanı sıra bu sezon da kadroya girmekte zorlanan İnter'li Hakan Şükür, Milli maçlarda patlama yapmaya hazırlanıyor. Teknik direktör Cuper'in, İtalyan basınının etkisinde kaldığını söyleyen Hakan, "Avrupa beni zaten tanıyor. İspata gerek yok. Ancak yine de bunu bir kez daha göstereceğim" dedi. Teknik direktör Şenol Güneş ise, Hakan'ın kalitesinin tartışılamayacağını belirterek "O'nun gerek G.Saray, gerekse Milli Takım'da yaptıkları ortada. Hakan'a güvenim tam" diye konuştu.



Günde çift idman yapıyorlar


2002 Dünya Kupası Eleme Grubu'nda mücadele eden Millilerimiz Slovakya maçında hazırlıklarını dün yaptığı çift antrenmanla sürdürdü. Teknik direktör Şenol güneş yönetiminde Mödling Stadı'nda bugün tek antrenman yapacak olan Ay-Yıldızlı ekibimiz yarın Slovakya maçı için bu ülkeye geçecek. Milli Takım, cuma günü de burada çalışmalarına devam ederek cumartesi günkü maça çıkacak.



Ulusoy'dan prim müjdesi


Futbol Federasyonu Başkanı Haluk Ulusoy, 2002 Dünya Kupası Eleme Grubu'nda son 3 maçını yapacak olan A Milli Takım'ın finallere kalması durumunda, futbolculara hak ettikleri primi vereceklerini söyledi. Ulusoy, "Çocuklarımız ilke imza atsın, Dünya Kupası finallerine ülkemizi götürsünler, haklarını sonuna kadar vereceğiz. Bugüne kadar verdik, bugünden sonra da veririz. Futbolcularımızın alın terlerinin karşılığını hem maddi, hem de manevi olarak sadece biz değil, ülke olarak vereceğiz" dedi.



Rüştü'ye güvenin


Ulusoy, Rüştü'nün Slovakya ve İsveç ile yapılacak önemli maçlarda başarıyla görev yapacağına inandığını kaydederek, "Rüştü oynayabileceğini hissettiği anda, neresinde sakatlık olursa olsun, 'Ben sahaya çıkmaya hazırım' diyen bir kardeşimiz. Kendini çok rahatsız hissetmiyorsa ve böylesine önemli bir maçta hocamız kendisine görev verirse, yine oynayacaktır" diye konuştu. Ulusoy, Hakan için de "O dünyanın her takımında oynayabilecek bir futbolcu. Hakan, 2 maçta ata-cağı gollerle hocası Cuper'i utandıracaktır" dedi.



#A Milli Futbol Takımı
#2002 Dünya Kupası Eleme Grubu
#Hakan Şükür
#Şenol Güneş
23 yıl önce