|

Mitroglou olmadı Samaras geliyor

Celtic ile sözleşmesi sona eren ve bonservisi elinde olan 1.98''lik forvetle ön anlaşma sağlayan siyah-beyazlılar, oyuncuyu imza için davet etti. Samaras''ın hafta sonu İstanbul''da olması bekleniyor

Süleyman Hatısaru
00:00 - 9/07/2014 Çarşamba
Güncelleme: 00:17 - 9/07/2014 Çarşamba
Yeni Şafak
Mitroglou olmadı Samaras geliyor
Mitroglou olmadı Samaras geliyor

Yeni sezon öncesi ilk olarak forvet transferine yönelen, teknik direktör Slaven Bilic''in ısrarla istediği forvet takviyesini bir an önce gerçekleştirmek isteyen Beşiktaş yönetimi, somut bir adım attı. Bilic''in istediği Kostas Mitroglou için İngiltere''nin Fulham kulübüyle yürüttüğü bonservis pazarlığını bir türlü olumlu sonuçlandıramayan siyah-beyazlılar, çareyi bir başka Yunan golcüde buldu. Beşiktaş yönetimi, bonservisi elinde olan Georgios Samaras ile yıllık 1.8 milyon Euro karşılığında ön anlaşma sağladı. Samaras''ın Beşiktaş''ı Şampiyonlar Ligi faktöründen dolayı tercih ettiği öğrenildi. İskoç Kulübü Celtic ile 30 Haziran itibariyle sözleşmesi sona eren 29 yaşındaki golcü, 1.98 boyu ve hava toplarındaki hakimiyetiyle tanınıyor. 6 sezondur Celtic forması giyen, kariyerinde Manchester City macerası da olan Samaras, Brezilya''da Dünya Kupası''nda da Yunanistan Milli Takımı''nın 4 maçında da forma giydi; 1 gol atma başarısı gösterdi. Samaras''ın kariyerinde 427 maç ve 115 golü bulunuyor. Yunan golcünün hafta sonunda İstanbul''a geleceği, burada yapılacak son görüşmelerin ardından transferin netleşeceği öğrenildi.

40 yaşına kadar kaledeyim

Beşiktaş''ın tecrübeli kalecisi Tolga Zengin, Almanya kampında NTV Spor''un sorularını yanıtladı. Yeni sezon için umutlu konuşan tecrübeli kaleci, hataların ve sıkıntıların arkasına sığınmadan daha iyi bir Beşiktaş izletmeye çalışacaklarını söyledi.

Geçen yıl 2.''liği basit hatalarla kaybettiklerini, aynı hatalara düşmeyeceklerini kaydeden Tolga, 40 yaşına kadar profesyonel kariyerine devam etmek istediğini de belirtti. Tolga, Trabzonspor''dan ayrılışıyla ilgili ''Ben Trabzonspor''dan kaçmadım, her şeyi açık açık anlattım ve düzgün bir ayrılık yaşadım'' ifadelerini kullandı.

Tolga''ya dişli rakip

Beşiktaş''ın malzemecisi Süreyya Soner, Tolga''nın yerine göz koydu. Antrenman sonrası kaleye geçen emektar malzemeci, futbolculara baraj kurdurarak kalecilik yaptı ve İsmail''in frikiklerini kurtardı.

10 yıl önce