|

Rahman ve Ahmet Dünya Şampiyonu

Dünya Gençler Güreş Şampiyonası'nda 60 kiloda Rahman Bilici ve 96 kiloda Ahmet Taçyıldız rakiplerini yenerek ülkemize altın madalya kazandırdılar.

00:00 - 22/08/2007 Çarşamba
Güncelleme: 01:20 - 22/08/2007 Çarşamba
Yeni Şafak
Rahman ve Ahmet Dünya Şampiyonu
Rahman ve Ahmet Dünya Şampiyonu

Çin'de devam eden Dünya Gençler Güreş Şampiyonası'nda iki Türk güreşçi 60 kiloda Rahman Bilici ve 96 kiloda Ahmet Taçyıldız finalde rakiplerini yenerek Dünya Şampiyonu oldular. 60 kilona mindere çıkan Rahman Bilici, önce Koreli, daha sonra da Kazan rakibini yenerek grup finale yükseldi. Grup finalde Japon rakini de mağlup eden Bilici, altın madalya için maç yapmaya hak kazandı. Finalde de Rus rakibi karşısında çok üstün bir oyun ortaya koyun Bilici, rakibini yenerek ülkemizi ilk altın madalyayı kazandırdı.


96 kiloda Ahmet Taçyıldız ilk turda İsrailli rakibini kolay geçti. İkinci turda bu yılın Avrupa şampiyonu olan Rus rakibini deviren Taçyıldız, grup finaline yükseldi. Ukraynalı rakibini de mağlup eden Taçyıldız, finale çıktı. Finalde de İranlı rakibini mağlup eden Taçyıldız, Dünya Şampiyonu olarak ülkemize 2. altın madalyayı getirdi. Kazanılan iki altın madalya Türk kafilesinde büyük sevince neden oldu. Bu arada 50 kiloda Erhan Karakuş, 74 kiloda Emrah Kuş ise rakiplerine yenilerek turnuvaya veda ettiler.


17 yıl önce