|

Salih Uçan'ın en büyük pişmanlığı

Fenerbahçe'den büyük umutlarla Roma'ya transfer olan ancak İtalya'da bekleneni veremeyen Salih Uçan, kariyerindeki en büyük pişmanlığını açıkladı.

Yeni Şafak
11:42 - 12/11/2018 Pazartesi
Güncelleme: 13:12 - 12/11/2018 Pazartesi
DHA
Salih Uçan kiralık olarak gittiği Empoli'de çıktığı 3 maçta 1 gol kaydetti.
Salih Uçan kiralık olarak gittiği Empoli'de çıktığı 3 maçta 1 gol kaydetti.

Sezon başında Fenerbahçe'den İtalya Serie A ekiplerinden Empoli'ye kiralık giden Salih Uçan verdiği röportajda kariyeriyle ilgili önemli bir noktaya değindi.

En büyük pişmanlığının Roma'ya transferinin ikinci yılında başka bir takıma kiralık olarak gitmemek olduğunu söyleyen genç futbolcu, konuyla alakalı şöyle konuştu:

  • Roma'ya gitmek, yanlış değildi. Şöyle oldu; Roma'ya gittim, evet oyuncu kadrosu vardı. Beni çok istediler. Hocamız Rudi Garcia ile hep aynı oyuncular oynadı. Ligde, Şampiyonlar Ligi'nde, İtalya Kupası'nda... Bir senem neredeyse hiç oynamadan geçti. Keşke demeyeyim ama Roma'daki ikinci senemde kiralık gitseydim her şey çok farklı olacaktı. Benimle durumu aynı olan Parades var mesela. İkimiz de eşit durumdaydık. Ben kiralık gidemedim ikinci senemde, o gitti oynadı, döndü ve yükseldi baya. Ben ise Fenerbahçe'ye döndüm. İki senemde çok iyi oyuncularla birlikte oldum, çok iyi şeyler de öğrendim. Futbol olarak, tempo olarak evet iki sene bana orada kayıp oldu.
"Ben de Cumhurbaşkanı ile fotoğraf çektirirdim"

"Mesut Özil, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile fotoğraf çektirdiği için Almanya'da büyük tepkilerle karşılaştı. Avrupa'da oynayan bir Türk futbolcu olarak sen bu durumu nasıl değerlendiriyorsun?" sorusuna da yanıt veren Salih Uçan, şunları ifade etti:

  • Cumhurbaşkanımız isterse ben de çektiririm tabii ki fotoğraf. Sonuçta bir Türk oyuncu, Almanlar da bunu biliyor. Bence haksızlık oldu, sonuçta bir Türk oyuncu ve Türkiye'nin Cumhurbaşkanı bir fotoğraf çektirmek istediğinde, bir davetiye gönderdiğinde her Türk gider. Almanya'da oynayanların hepsi de Alman değildir. Kendi ülkelerinden birileri çağırdığında başkası gitse aynı şey ona yapılır mıydı, önemli olan o.

#Salih Uçan
#Fenerbahçe
#Empoli
5 yıl önce