|

Şampiyonluk yolu iç sahadan geçiyor

Bu sezon deplasmanlardaki performansıyla taraftarlarını üzen Beşiktaş'ın, kalan 8 maçın 5'ini içeride oynayacak olması avantaj olarak görülüyor. Evinde 15 puan almak isteyen siyah-beyazlılar, deplasmandaki 3 maçtan da 9 puan alıp kupaya uzanmayı hedefliyor.

Yeni Şafak ve
04:00 - 24/03/2018 Cumartesi
Güncelleme: 03:41 - 24/03/2018 Cumartesi
Yeni Şafak
Evinde 15 puan almak isteyen siyah-beyazlılar, deplasmandaki 3 maçtan da 9 puan alıp kupaya uzanmayı hedefliyor.
Evinde 15 puan almak isteyen siyah-beyazlılar, deplasmandaki 3 maçtan da 9 puan alıp kupaya uzanmayı hedefliyor.

Süper Lig'de son iki sezonun şampiyonu Beşiktaş, bu sezon aldığı sonuçlarla taraftarını memnun etmedi. 26 hafta sonunda 50 puan toplayan siyah-beyazlılar, lider Galatasaray'ın 4, ikinci sırada bulunan Medipol Başakşehir'den 3 puan geride kaldı.

Geçen sezon bu haftada 58 puan toplayan Kartal, bu sezon performansında düşüş yaşadı ve şampiyon olduğu sezona göre 8 puan daha az topladı. Bu sezon özellikle deplasmanlarda istediği sonuçları alamayan siyah-beyazlılar, dış dahada oynadıkları 14 maçtan 20 puan çıkartarak 22 puan kaybetti.

Bu kulvarda istediğini alamayan Beşiktaş, dış saha performansının aksine evinde oynadığı 12 maçta ise 30 puan toplayarak önemli bir istatistiğe imza attı.

KALAN 8 MAÇIN 5'i İÇERİDE

İç saha performansı gayet iyi olan Beşiktaş, kalan 8 haftanın 5'inde rakiplerini Vodafone Park'ta konuk edecek. Bu maçlardan 15 puan çıkarmak isteyen siyah-beyazlılar, dış sahada ise Akhisarspor, Galatasaray ve Osmanlıspor deplasmanına gidecek. Evinde Alanyaspor, Göztepe, Yeni Malatyaspor, Kayserispor ve Sivasspor'u konuk edecek olan Beşiktaş, bu maçlarda fire vermezse şampiyonluk yolunda da önemli bir adım atmış olacak. Bu sezon şampiyonluk puan barajının 70-71 civarında olacağını hesap eden siyah-beyazlılar, deplasmanda oynayacağı 3 maçın 2'sini kazanarak kupaya ulaşmak istiyor.

HESAPLAR İLK İKİ MAÇTA 6 PUAN

Milli takımlara giden oyuncularından eksik çalışmalarını sürdüren Beşiktaş'ta, teknik direktör Şenol Güneş takımını Aytemiz Alanyaspor ve Göztepe maçlarına motive ediyor. Vodafone Park'ta 2 hafta üst üste oynanacak bu maçlardan 6 puan almaları durumunda avantajlı duruma geçeceklerini düşünen deneyimli çalıştırıcı, bu sürede rakiplerinin oynayacağı zorlu maçlarda takılacağını düşünüyor. Milli takımlara giden oyuncuları yakından takip ettiren Şenol Güneş, bu futbolcuların da takıma katılmasıyla, Quaresma dışında tam kadro hazırlanma imkanı bulacak.

Medipol Başakşehir maçında yaşadığı sakatlığın ardından ameliyat edilen Alvaro Negredo, çalışmaya özel maske ile katıldı. Ziraat Türkiye Kupası'nda Fenerbahçe ile oynanan maçta sakatlanan Pepe'nin durumunun iyiye gittiği ve Alanyaspor'a karşı forma giyebileceği öğrenildi. Öte yandan Medipol Başakşehir maçında cezalı duruma düşen Medel ve Adriano ise Aytemiz Alanyaspor'a karşı kadroda olmayacak.

#Beşiktaş
6 yıl önce