|

Santos Arsenal'de

Emenike'yi Spartak Moskova'ya, Güiza'yı Getafe'ye, Lugano'yu Paris St. Germain'e satan Fenerbahçe'de Andre Santos ile de yollarını ayrıldı. Brezilyalı yıldız, 7 milyon euro bonservis bedeliyle Arsenal'in futbolcusu oldu.

Ahmet Bıyıklı
00:00 - 30/08/2011 Salı
Güncelleme: 00:30 - 30/08/2011 Salı
Yeni Şafak
Santos Arsenal'de
Santos Arsenal'de

Futboldaki şike soruşturması nedeniyle maddi manevi zor günler geçiren Fenerbahçe'de yaprak dökümü sürüyor. Zorunlu olarak yıldızlarıyla bir bir yollarını ayıran sarı-lacivertli kulüpte son ayrılık Andre Santos ile yaşandı. Brezilyalı yıldız, 7 milyon euro bonservis bedeli karşılığında İngiltere Premier Lig ekibi Arsenal'e satıldı. F.Bahçe Kulübü bir açıklamayla transferi duyururken Santos'un 1-2 gün içerisinde İngiltere'ye gidip sağlık kontrolünden geçtikten sonra 4 yıllık sözleşmeye imza atacak. İki sezondur Fenerbahçe forması giyen Santos, teknik direktör Aykut Kocaman'ın mutlaka takımda kalmasını istediği oyunculardan biriydi. Sarı-lacivertli forma altında istikrarlı bir görüntü çizen tecrübeli futbolcu, Fenerbahçe ile 76 maça çıktı, bu karşılaşmaların 66'sında ilk 11'de sahada yer aldı. 16 gol atma başarısını gösteren Santos, hiç kırmızı kart görmeyerek de fair-play açısından örnek bir davranış sergilemişti. Sezon başında yıldızlarını başka kulüplere satan ve 8-2 gibi şok bir skorla alınan Manchester United mağlubiyetinden sonra 'transfer şart' yorumları yapılan Arsenal'in Santos transferi İngiliz basınınca doğru hamle olarak değerlendirildi.


Alex: Büyük bir skandal

F.Bahçe'nin yıldızı Alex De Souza, kişisel internet sitesinden yaptığı açıklamada Şampiyonlar Ligi'nden men edilmeleri kararını “Midemi bulandırdı ancak yine de ben işime bakıyorum” şeklinde değerlendirdi. UEFA'nın 'sıfır tolerans' gerekçesini anlayabildiğini belirten Brezilyalı oyuncu, Trabzonspor ve Beşiktaş'ın Avrupa'da yer aldığına dikkat çekerek, “Bu karar herkese uygulanmalı. Büyük bir skandal” yorumunu yaptı.


F.Bahçe CAS'a başvuruyor

Şampiyonlar Ligi'nden men edilen F.Bahçe Uluslararası Spor Tahkim Mahkemesi'ne (CAS) itirazda bulunacak. F.Bahçe Kulübü'nün İstanbul Menkul Kıymetler Borsası, Kamuoyunu Aydınlatma Platformu'na gönderilen yazıda, “Takımımızın Şampiyonlar Ligi'ne katılamaması ile sonuçlanan sürece ilişkin olarak CAS nezdinde tarafımızı temsil etmek ve hukuki süreçleri başlatmak üzere Avukat Sayın M.Emin Özkurt ve JLD Activities SARL- Sayın Jean Louis Dupont ile görüşmelere başlanmıştır” denildi. Futbol Federasyonu'ndan UEFA ile yapılan tüm yazışmaların birer kopyasını isteyen sarı-lacivertliler CAS'a itiraz edip, maddi ve manevi tazminat talebinde bulunacak.



13 yıl önce