|

Son bomba KOEVERMANS

Pantelic, Lukaku, Makukula, Cavenaghi, Kalu Uche, Gervinho, Giovanni, Dembele'den oluşan transfer listesine son olarak Hollandalı golcü de eklendi. Şota, Koevermans'ı “Hava toplarında etkili, gol yüzdesi yüksek” diye övdü.

Kamil Anahar
00:00 - 6/07/2010 Salı
Güncelleme: 00:44 - 6/07/2010 Salı
Yeni Şafak
Son bomba KOEVERMANS
Son bomba KOEVERMANS

Trabzonspor'da forvet listesine her geçen bir futbolcu daha ekleniyor. Doğru transfer için dünyayı tarayan, ince eleyip sık dokuyan bordo-mavililerde listeye yeni bir isim daha eklendi. Hollandalı golcü Danny Koevermans… Pantelic, Lukaku, Makukula, Cavenaghi, Kalu Uche, Gervinho, Giovanni, Dembele gibi isimlerle adı anılan Trabzonspor, 1.91 cm boyundaki 31 yaşındaki tecrübeli forvet için Şota'dan referans aldı. Bir zamanlar forma giydiği Trabzonspor'da efsaneler arasına adını yazdıran Şota, AZ Alkmaar'da birlikte forma giydiği, PSV Eindhoven'da antrenörlüğünü yaptığı Koevermans için "Hollanda futbolunun önde gelen forvetlerinden. Topu ayağında iyi saklıyor. Hava toplarında etkilidir. Gol yüzdesi de yüksek. Maçtan hiç kopmaz, tam bir profesyoneldir. Disiplinli, idmanları seven, sorunsuz biri. Verilen her görevi yerine getirir. Kapris yapmaz. Bir futbolcu da olması gereken çoğu özelliğe sahiptir. Gerek futbol yaşantısı gerek özel hayatıyla tam bir profesyonel gibi davranır. Eğer alınabilirse iki yıl yararlı olur. Trabzonspor'da çok faydalı olacağına inanıyorum” yorumunu yaptı.

Şota'nın bu raporundan sonra hemen harekete geçen bordo-mavili yönetim, PSV'de 1 yıl daha sözleşmesi kalan oyuncunun menajeriyle ön görüşme yaptı. Şimdi ki hedef Koevermans'ın kulübüyle masaya oturmak. Bu görüşmenin de bugün yarın yapılması bekleniyor.

HER TAKIMDA BANKO OYUNCU

Hollanda'nın önde gelen forvetlerinden gösterilen Danny Koevermans daha önce Sparta Rottendam'da 110 maçta 70 gol, AZ Alkmaar'da 53 maçta 31 gol atmıştı. Bu futbolcu PSV Eindhoven'da ise 105 maçta forma giyerken fileleri 37 kez havalandırdı. Koevermans'ın, Şenol Güneş'in yönetimden talebi olan, yüksek toplara çıkabilecek, fizik gücü yüksek ve gol bölgelerinde etkili olabilecek futbolcu profiline uyduğunun da altı çizildi.


Ceyhun Gülselam uzatacak

Trabzonspor yönetimi Selçuk İnan'dan sonra Ceyhun Gülselam ile de sözleşme yenileme konusunda anlaşmaya vardı. F.Bahçe ve G.Saray'ın yakın markajına rağmen takımda kalmak istediğini söyleyen Ceyhun ile yapılan görüşmede oyuncudan imza sözü alındı. Bunun üzerine futbolcunun menajeri Türkiye'ye davet edilirken kısa sürede anlaşmanın sağlanıp imzaların atılacağı öğrenildi.


Yedek kalmaya gelmedim

Diyarbakırspor'dan transfer edilen Barış Ataş, hocanın vereceği her görevi layıkıyla yerine getirmeye çalışacağını, Trabzonspor'a yedek kalmaya gelmediğini söyledi. Barış, “10 yıldır ön libero oynuyorum ama hocam sağ ve solda oynatsa bile görevimin hakkını veririm” diye konuştu.


Şimdi sıra şampiyonlukta

Trabzonspor'un Brezilyalı futbolcusu Alanzinho, şampiyonluk için yeterli güce sahip olduklarını belirterek, "Transfer yapılırsa bu takımın gücünü artırır ve olumlu bir hava yaratır" dedi. Engin Baytar ise çok uzayan şampiyonluk hasretine artık bir son vermeleri gerektiğini ifade etti. Davraz kampında yeni sezonu değerlendiren iki oyuncu, Türkiye Kupası'nı kaldırdıklarını artık şampiyon olmanın da zamanının geldiğini kaydetti.



14 yıl önce