|

Teşekkürler Vakıfbank

Son şampiyon Vakıfbank, Denizbank Kadınlar CEV Şampiyonlar Ligi Dörtlü Finali''nde Dinamo Kazan''a 3 sette mağlup olarak turnuvayı ikinci bitirdi. İyi başlayarak 16-12 öne geçen temsilcimiz, sonrasında Gamova''yı durduramayınca seti kaybetti; ikinci sette de Gamova''ya Larson eşlik edince temsilcimiz iyice rakibine teslim oldu. Son sette maçı vermemek için direnen Vakıfbank, başaramadı; şampiyonluk unvanını Rus ekibine devretti

Engin Albayrak
00:00 - 17/03/2014 Pazartesi
Güncelleme: 23:25 - 16/03/2014 Pazar
Yeni Şafak
Teşekkürler Vakıfbank
Teşekkürler Vakıfbank

Denizbank Kadınlar CEV Şampiyonlar Ligi Dörtlü Finali''nde son şampiyon Vakıfbank, Rus temsilcisi Dinamo Kazan''a 3-0 yenilerek Avrpua ikincisi oldu. İlk sette iki takım da büyük iniş ve çıkışlar yaşadı. 6-3 geriye düşen temsilcimiz, daha sonra 16-12 üstünlüğü sağladı. Sonrasında Gamova''ı durduramayan Vakıfbak, seti 25-23 kaybetti. İkinci sette bu kez sahneye Larson çıktı. Bu oyuncunun sayılarıyla ilk teknik molaya 5-8 yenik giren temsilcimiz sayı kaybetmeye devam edince fark iyice açıldı: 16-7. Bir türlü geri dönüşü yapamayan Vakıfbank, seti 25-11 kaybederek 2-0 yenik duruma düştü.

D.KAZAN''IN İLK ŞAMPİYONLUĞU

Kötü başladığı 3. sette sonradan toparlanan sarı-siyahlılar, rakibini 11-11''de yakaladı. Gamova ile yeniden toparlanan Kazan, teknik molaya 16-14 üstün girdi. 2. setin ortalarında oyuna giren Polen''in sayılarıyla az da olsa umutlansak da bu fazla sürmedi. Rakibi durdurmakta ve bloklarını aşmakta zorlanınca fark yine açıldı: 21-18. Temsilcimiz, son bir gayretle sette durumu 22-21''e indirmesine rağmen kritik bölümde tecrübesini konuşturan Kazan, seti 25-23 alarak maçtan 3-0 galip ayrıldı ve tarihinde ilk kez bu kupanın sahibi oldu. Şampiyonluk kupasını Avrupa Voleybol Federasyonu Başkanı Endre Meyer verdi.

Finalin ''en''lerinde 3 ödül!

Fair-play ödülü: Naz Aydemir (VakıfBank)

En iyi smaçör: Neslihan Demir (Eczacıbaşı)

En iyi pasör: Nootsara Tomkom (R.Bakü)

En iyi manşet alan: Costagrande (VakıfBank)

En iyi libero: Brenda Castillo (R.Bakü)

En iyi servis atan: Del Core (D.Kazan)

En iyi blok yapan: Larson-Burbach (D.Kazan)

En skorer: Ekaterina Gamova (D.Kazan)

MVP: Ekaterina Gamova (D.Kazan)

10 yıl önce