|

TFF'ye sürpriz çağrı: Talisca ile görüşün

Beşiktaş'ta gösterdiği performansla dikkatleri üzerine çeken Anderson Talisca'nın A Milli Takım'a kazandırılması için sürpriz bir öneri geldi.

Yeni Şafak
10:58 - 14/02/2018 Çarşamba
Güncelleme: 11:22 - 14/02/2018 Çarşamba
Diğer
Beşiktaş'a 2 yıllığına kiralık olarak gelen Talisca'nın siyah-beyazlılarla olan sözleşmesi Haziran ayında sona eriyor.
Beşiktaş'a 2 yıllığına kiralık olarak gelen Talisca'nın siyah-beyazlılarla olan sözleşmesi Haziran ayında sona eriyor.

Brezilya Milli Takımı'nın izlemeye aldığı Talisca için TFF'ye sürpriz bir çağrı geldi. Tecrübeli gazeteci Levent Tüzemen, Brezilyalı yıldız Anderson Talisca'nın Türk Milli Takımı'na alınması gerektiğini söyledi.

Sabah yazarı Tüzemen'in gündem olan o açıklaması şöyle;
"Talisca'nın lobi gücü yok"
  • "Brezilya Milli Takımı'nda oynamak için üst düzey oyuncu olmak yetmiyor, ciddi bir lobi ve menajer desteği gerekiyor. Talisca bu yetenekleriyle Brezilya Milli Takımı'nı hak ediyor. Eğer Giuliano çağrılıyor, Talisca davet edilmiyorsa bunun tek açıklamasının lobi gücü olmadığını söyleyebilirim."
"5 yıllık bekleme süresini değiştirebiliriz"
  • "Aurelio Türk vatandaşı olup Milli Takım'da görev yaptı. TFF Başkanı Yıldırım Demirören, Talisca ile bir görüşme yapıp 'Türk Milli Takımı'nda oynar mısın?' teklifini getirmeli ve gerekirse özel şartlar oluşturarak Milli Takım'da oynama hakkını kazanmasını sağlayacak bekleme süresini geriye çekmeli. Yani 5 yıllık bekleme süresini bir kanun maddesi ile değiştirebiliriz."
"Avrupa'da bu tür oyuncuları kaçırmıyorlar"
  • "Almanya, İtalya, Fransa gibi ülkeler bu tür yetenekli oyuncuları ellerinden kaçırmıyorlar. Buna en son örnek Beşiktaş'ta oynayan Pepe'dir. Aslen Brezilyalı olan futbolcu, yıllardır Portekiz Milli Takımı'nda oynuyor."

#Anderson Talisca
#Milli Takım
6 yıl önce