|

Trabzon'a 1.92'lik kule

Ricardo Costa, Karim Haggui, Felipe Santana ve Aymen Abdennour'dan yüksek bonservis bedelleri nedeniyle vazgeçen Karadeniz ekibi, 24 yaşındaki yıldız oyuncu için 4 milyon Euro'yu gözden çıkardı. 1.92'lik futbolcu, sağ bek, stoper ve ön liberoda rahatlıkla görev yapabiliyor

Kamil Anahar
00:00 - 1/01/2012 Pazar
Güncelleme: 01:56 - 1/01/2012 Pazar
Yeni Şafak
Trabzon'a 1.92'lik kule
Trabzon'a 1.92'lik kule

Transfer çalışmalarına hız veren Trabzonspor'da stoper arayışları tam gaz sürüyor. Gözünü bu mevki için yurt dışına çeviren bordo-mavililer, gündemine bu kez Arsenal'ın genç oyuncularından Johan Djourou'yu aldı. Fildişi Sahilli asıllı olan İsviçreli futbolcu, milli takımda 30 maç oynadı. 1987 doğumlu ve 1.92 boyunda olan Djourou hem stoper hem sağbek, hem de ön libero oynuyor. Arsenal formasıyla 110 maça çıkan Djourou'nun sözleşmesi ise 2015 yılında sona eriyor. Bordo-mavili kulüp, Arsenal'ın 8 milyon euro olarak açıkladığı bonservis bedelini pazarlıklar sonucunda 4 milyon euroya kadar indirdiği öğrenildi. Djourou, 8 yıldır Arsenal'de oynuyor.

DİĞER ALTERNATİFLER PAHALI GELDİ

Ligin ilk yarısında istediği sonuçları alamayarak devreyi 24 puanla 8. bitiren Trabzonspor, ikinci yarı ligde ve UEFA Kupaları'nda başarılı olabilmek adına bu mevki için yabancı birçok ismi gündeme almıştı. Portekizli Ricardo Costa'da pürüz yaşayan ve Hannover'in Tunuslu yıldızı Karim Haggui ile anlaşamayan bordo-mavililer, rotayı Dortmund'da oynayan Felipe Santana ve Toulouse'tan Aymen Abdennour'a çevirmişti. Bu oyuncuların kulüplerinin yüksek bonservis bedelleri istemesi nedeniyle sonuç alamadı. Bu isimlerden sonuç alamayan bordo-mavililer, Djourou'yu gündemine aldı.


Perşembe günü çekiliyoruz

Galatasaray'dan sonra Trabzonspor da Kulüpler Birliği'nden çekileceğini dile getirdi. Başkan Sadri Şener, Kulüpler Birliği'nin, sürekli olarak PFDK'ya sevk edilmelerine rağmen kendilerine destek vermediğini savunarak, perşembe günü Kulüpler Birliği toplantısında, birlikten çekilip çekilmeme konusunda karar alacaklarını kaydetti.


Antalya kampı sona erdi

Trabzonspor'un Antalya Belek'teki 5 günlük kampı dün sabah yaptığı son antrenmanla tamamlandı. Alanya Karadenizliler Derneği üyeleri Trabzonspor Teknik Direktörü Şenol Güneş'e, “2010-2011 Türkiye Şampiyonu Trabzonspor” yazılı pasta verdi. Yarın Trabzon'a geçecek olan kafile 3 Ocak'taki Manisaspor hazırlıklarını kendi tesislerinde sürdürecek.


İkisi de önce insan sonra kaleciler

Trabzonspor kaleci antrenörü Alper Boğuşlu, iki kaleci Tolga Zengin ve Onur Kıvrak'ın kalecilikten önce insan olduklarını anlattı. Tolga'nın çok iyi bir insan olduğunu belirten Boğuşlu, “Çok kaliteli, ne yapmak istediğini bilen, bunun için varını yoğunu ortaya koyarak çalışan bir Tolga var. Ben ona sadece rehberlik yapıyorum” dedi. Diğer kaleci Onur'un çalışmaktan hiçbir zaman yılmadığını belirten Boğuşlu, “Onur hep formdadır, hep hazırdır. Oynama arzusu ise her gün daha da artıyor” şeklinde konuştu.



12 yıl önce