|

Trabzon'da Halilhodzic rüzgarı

Halilhodzic, 8 saatlik yolcuğun ardından geldiği Trabzon'da sabah 09.00'da işbaşı yaptı. Trabzonspor'un çiçeği burnunda teknik direktörü Vahid Halilhodzic, işe hızlı başladı.

Sabah
00:00 - 15/07/2014 Salı
Güncelleme: 11:52 - 15/07/2014 Salı
Yeni Şafak
Trabzon'da Halilhodzic rüzgarı
Trabzon'da Halilhodzic rüzgarı

Pazar günü Paris'ten kalkan 15.55 uçağı ile önce İstanbul'a gelen ardından da Trabzon'a uçan Boşnak hoca, yaklaşık 8 saatlik bir yolculuğun ardından oteline giriş yaptığında, saatler 01.00 sularıydı. Ancak yorgunluk ve uykusuzluk Halilhodzic'in dün sabah 09.00'da tesislerde işbaşı yapmasını engellemeye yetmedi. Boşnak hoca burada yardımcıları antrenör Jacky Bonnevay, kondisyoner Cyril Moine, kaleci antrenörü Mickael Boully, fitness antrenörü Sandy Guichard ve Fatih Kavlak ile bir toplantı yaptı.

Dört ismin üstünü çizdi

Toplantıda kamp kadrosunu ve hazırlık maçı programlarını kısmen şekillendiren Halilhodzic daha sonra da Başkan İbrahim Hacıosmanoğlu ile bir araya geldi. Halilhodzic'in şişkin olan kadrodan rahatsız olduğu ve yabancı oyunculardan Colman, Bamba, Malouda ve Celustka'nın bir an önce gönderilmesi için talepte bulunduğu belirtildi. Halilhodzic, kasetlerden izlediği yabancı futbolcuların takıma yaptığı katkıların yetersiz olduğuna dikkat çekti ve en az 4 yabancı oyuncu takviyesi yapılmasını istedi.

İki yıllık imza attı

Vahid Halilhodzic öğleden sonra da kulüpte iki yıllık sözleşmeye imza attı. Bugün de 12.00'de Boşnak hoca için imza töreni düzenlenecek. Trabzonspor, KAP'a yaptığı açıklamada da Halilhodzic ile 2 yıllık anlaşmaya vardıklarını ve ayda 140 bin Euro olmak üzere toplam 3 milyon 360 bin Euro ödeneceği belirtildi. Parayı değil

Trabzonspor'u seçti

Trabzonspor CEO'su Burak Gürdal, yeni teknik direktörleri Vahid Halilhodzic'in kendilerine verilen sözü tutarak ne kadar büyük, karakterli hoca olduğunu gösterdiğini söyledi. Gürdal, gece Trabzon'a gelen Vahid Halilhodzic'in başından beri Trabzonspor'a verdiği sözü tuttuğunu belirterek, "Bizim verdiğimiz fiyatın çok ciddi üstünde başka kulüplerden teklif aldı ama bize dediği gün geldi" dedi.

"Bienvenue Vahid Baba"

Halilhodzic'i havaalanında kalabalık bir taraftar grubu karşıladı. Yerel basın da Boşnak hocaya büyük ilgi gösterdi. Manşetler içinde en ilgi çekici olanı ise 'Bienvenue Vahid Baba' (Hoşgeldin Vahid Baba) şeklinde olanıydı.

10 yıl önce