|

Türkiye Kupası Finali Diyarbakır'da oynanacak

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 9 Mayıs 2018'de oynanacak olan Türkiye Kupası Final maçının Diyarbakır'da yapılan yeni stadyumda oynanacağını açıkladı.

Yeni Şafak
17:12 - 17/03/2018 Cumartesi
Güncelleme: 17:29 - 17/03/2018 Cumartesi
Yeni Şafak
Diyarbakır Stadyumu'nun yüzde 98'i tamamlandı.
Diyarbakır Stadyumu'nun yüzde 98'i tamamlandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Diyarbakır İl Kongresinde yaptığı açıklamada bu sezon oynanacak Türkiye Kupası Final maçının oynanacağı stadyumu açıkladı.

Erdoğan, yaptığı açıklamada, "9 Mayıs 2018'deki Türkiye Kupası Final maçının Diyarbakır'da yapılan yeni stadyumda oynanacak" ifadelerini kullandı.

150 milyon liralık stadyum
  • Merkez Kayapınar ilçesinde, 158 bin metrekare alanda Diyarbakır'ın yanı sıra bölgeye de hizmet verecek UEFA ve FIFA standartlardaki 33 bin seyirci kapasiteli stat, 2 ay sonra hizmete açılacak. Konfor açısından Türkiye'nin sayılı stadyumları arasında yer alacak 6 katlı tesisin dış cephe kaplaması ile çim serme işlemleri sona erdi. Skorboard, restoran, kafeteryalar, VIP salonları, basın tribünü, otopark, seyirci ve sporcu girişi gibi alanları en uygun şekilde tasarlanan, alttan ısıtmalı olacak stadyumda, 306'sı engelli aracı olmak üzere 2 bin 340 araç kapasiteli park yeri bulunacak. Kendileri için ayrılan yerlere araçlarını park edecek engelliler, 21 asansörü kullanarak istedikleri katta karşılaşmaları izleyebilecek.



#Recep Tayyip Erdoğan
#Diyarbakır
6 yıl önce