|

Türkiye''yi Drogba''dan öğrendim

Willian ile birlikte Türkiye maçını değerlendiren Brezilyalı oyuncular Coutinho, Miranda ve Firmino, en çekindikleri oyuncu olarak Arda Turan''ı gösterdi

Süleyman Hatısaru
00:00 - 12/11/2014 Çarşamba
Güncelleme: 00:58 - 12/11/2014 Çarşamba
Yeni Şafak
Türkiye''yi Drogba''dan öğrendim
Türkiye''yi Drogba''dan öğrendim

Türkiye ile oynanacak özel maç için İstanbul''da bulunan Brezilyalı futbolcular Willian, Miranda, Coutinho ve Firmino, kendilerini zor bir mücadele beklediğini söyledi. Brezilya''nın yıldız isimlerinden Chelseali Willian Borges da Silva, ''Burada olmaktan çok mutluyuz. Türkiye zorlu bir rakip. Buradaki futbol aşkı çok gelişmiş. Sanırım zorlu bir maç olacak. Zafer için çok uğraşmamız gerecek" dedi. Türkiye''ye gelmeden önce Galatasaray''ın eski yıldızı Didier Drogba''dan bilgiler aldığını kaydeden yıldız futbolcu, 'Türkiye''den hangi oyuncuyu tanıyorsunuz' sorusunu ''Arda Turan''ı tanıyorum. Çok iyi bir oyuncu. En çok ona dikkat etmemiz gerekiyor'' şeklinde yanıtladı.

ALMANYA YENİLGİSİNİ UNUTMAYA ÇALIŞIYORUZ

Dünya Kupası'nı unutmaları gerektiğini ifade eden Willian, "Teknik direktörümüz ve takımımız yeni. 4 maç oynadık ve başarıyla çıktık. Umarım 5. maçımızda da galip geliriz. Arjantin bizim en belalı rakiplerimizden bir tanesi. Bizim için Türkiye maçı çok önemli'' dedi. Almanya'ya karşı aldıkları ağır mağlubiyeti değerlendiren Willian, "Bizim için zor bir süreçti. Hiç böyle bir şey başımıza gelmedi. Bunu unutmak istiyoruz. Yeni yapılanma ile de buna katkı sağlamak istiyoruz'' yorumun yaptı. Felipe Melo''nun milli takıma alınmamasını değerlendiren Willlian, ''Bu soruyu Dunga''ya sormanız gerekir. Çünkü ben teknik direktör değilim'' demekle yetindi.

TÜRKİYE''DE BÜYÜK KULÜPLER VAR

Willlian, 'Türkiye''den tanıdığı takımlar var mı ve ileride Türkiye''de oynamak ister misin' sorusuna ise, ''Türkiye''de çok ateşli bir taraftar var. Büyük kulüpler de var. Galatasaray, Fenerbahçe ve Beşiktaş gibi. İleride ne olur bilemeyiz ama şartlar olursa oynamak isterim'' cevabını verdi.

Firmino: Elimden geleni yapacağım

Roberto Firmino ise ilk defa milli takıma seçildiği için çok mutlu olduğunu ve bugünkü maçta galip gelmek için ellerinden geleni yapacaklarını söyledi.

Coutinho: Türkiye''de ciddi bir taraftar desteği var

Liverpool''da forma giyen Philippe Coutinho, Türkiye maçı için ''Zor ama güzel bir maç olacağını ümit ediyoruz. Türk Milli Takımı'na ciddi bir taraftar desteği var ama biz elimizden gelenin en iyisini yapacağız'' ifadelerini kullandı.

Miranda: Arda farklı bir oyuncu

Yıldız oyuncu Miranda da, "Takım arkadaşın Arda Turan''ı nasıl buluyorsun" sorusu üzerine, ''Arda benim şahsi arkadaşım ve çok büyük bir oyuncu. Çok farklı bir oyuncu. Oyunun gidişatını değiştirebilen bir oyuncu. Onun için önlemlerimizi alacağız. Zorlu bir maç olacak bizim için'' şeklinde konuştu.

Dunga temkinli: Dengeli olacağız

Brezilya Milli Takımı'nın Teknik Direktörü Carlos Dunga, A Milli Takım ile yapacakları özel maç öncesi düzenlediği basın toplantısında dengeli olacaklarını söyledi. Dunga'nın açıklamaları şöyle; "Türk Milli Takımı'nı çok kaliteli oyuncular var. Şu anda bir şey söylemek için erken, her şey değişebilir. Dengeli olmalıyız. Biz de öyle yapacağız. Dünya Kupası'ndaki Almanya yenilgisi canımızı sıkmıştı. Şu andaki kadroyu oluştururken çok çalıştık. En iyileri seçtik." Dunga, Melo'yu kadroya almaması konusunda ise, "Şu aşamada seçimim bu" dedi.

Motta hasret giderdi

Beşiktaş''ın Brezilyalı oyuncusu Ramon Motta, özel maç için Türkiye''ye gelen Brezilya Milli Takımı''nın kampını ziyaret etti. Vatandaşlarıyla birlikte vakit geçiren Brezilyalı oyuncu Beşiktaş formasının yer aldığı hediye paketlerini Brezilyalı oyunculara armağan etti.

ALS için 40 forma!

Brezilya, dün hazırlıklarını tamamladı. Neymar, attığı gollerle idmana damga vuran isim oldu. İdmanı ALS/MNH Derneği Başkanı İsmail Gökçek ve dernek üyeleri de izlerken, çalışma sonrası futbolcularla bir araya geldi. Derneğe açık arttırmayla satılarak gelir getirmesi için 40 forma hediye edildi.


9 yıl önce