|

Yenilmez sporcunun sırrı

Dünya Kick Boks Organizasyonları Birliği (WAKO) tarafından düzenlenen turnuvada İtalyalyan rakibi Francesco Vaccaro'yu nakavtla yenerek 71 kiloda şampiyon unvanını koruyan Hüsnü Sarı, 8 bin seyircinin bulunduğu salonda Mehter Marşı ile İstiklal Marşı'nı dinlettiğini söyledi.

Yeni Şafak
01:05 - 26/12/2015 Cumartesi
Güncelleme: 23:07 - 25/12/2015 Cuma
AA

Milli sporcu şampiyonanın ardından ikamet ettiği Bursa'ya döndü. Hüsnü Sarı, yaptığı açıklamada, şimdiye kadar çıktığı 24 profesyonel maçta yenilmediğini bildirdi.



Milano'daki maça kendine güvenerek çıktığını kaydeden milli sporcu, "Zor bir maç olacağını biliyordum. Kendime olan güvenim sonsuzdu. Maça Mehter Marşı'yla çıktım ve İstiklal Marşı'nı 8 bin seyircinin bulunduğu salonda İtalyanlara dinlettim" diye konuştu.



Milli Takım Antrenörü İdris Öztürk'ün maçtan önce kendisini çok iyi motive ettiğini anlatan Hüsnü Sarı, şunları söyledi:



"Maça çıktığımda bir rauntta İtalyan rakibimi sürpriz bir teknik nakavtla düşürdüm. Maçı kazandım. Dünya şampiyonu olmama rağmen sponsor desteğim yoktu. Bana bir halı yıkama fabrikasının sahibi olan İlker Aydın destek çıktı. Ona çok teşekkür ediyorum. Ayrıca antrenman yapabilmem için bana iş imkanı sağlayanlara, federasyon temsilcilerimize ve antrenörüme çok teşekkür ederim. Bu zaferin gerçek sahibi onlardır. Gümüşhaneli olduğum için bana 'Kelkitli' derler. Memleketimden de bana destek çıkan herkese teşekkür ederim."



#mehter marşı
#istiklal marşı
#Hüsnü Sarı
8 yıl önce