|

Yepyeni yıldızlarla yepyeni başarılara

2005 yılından beri şampiyonluk özlemi çeken, geçen sezon mutlu sonu final serisinde kaybeden Vakıfbank, bu kez yeni transferleriyle birlikte oldukça iddalı Saori Kimura, Naz Aydemir, Tuğçe Hocaoğlu, Jovano Brakoçeviç sadece Türkiye'de değil Avrupa çapında başarı sözü verdi; altına da imzalarını attı

Süleyman Hatısaru
00:00 - 13/09/2012 Perşembe
Güncelleme: 00:37 - 13/09/2012 Perşembe
Yeni Şafak
Yepyeni yıldızlarla yepyeni başarılara
Yepyeni yıldızlarla yepyeni başarılara

Türkiye'de bayan voleybolunun önde gelen kulüplerinden olan, ancak 2005 yılından beri şampiyonluğa hasret kalan Vakıfbank Kulübü'nün 4 yeni transferi, hedeflerini Yeni Şafak'a anlattı.

NAZ AYDEMİR: HEDEF 3 KUPA BİRDEN

“Böyle bir teklif karşıma çıktığında antrenörün Giovanni Gudetti olacağını düşünerek bu kararı verdim. Ben henüz geç bir sporcuyum ve gelişebileceğime inandığım çok fazla kabiliyetim var. Bu yüzden Vakıfbank'ta oynamayı tercih ettim.

“Sadece çok iyi bir takımız diye düşünmüyoruz. İyi çalışmamız gerektiğinin de farkındayız. Bu sene hedefimiz bu kadar iyi kadroyla tabii ki 3 kupayı da almak.”

TUĞÇE HOCAOĞLU: HER KULVARDA ŞAMPİYONLUK

“Vakıfbank köklü ve istikrarlı, herkesin isteyeceği bir kulüp. Vakıfbank bugüne kadar büyük başarılara imza attı ve bu başarıları birçok kez yineledi. Bu başarıların hiçbirinin tesadüfi olmadığını gösteriyor.”

“Türkiye ligi şu anda Avrupa'nın en güçlü ligi diyebilirim. Eskiden voleybol denilince aklımıza İtalya gelirken şu anda Türkiye, Avrupa'da öne çıkan bir lig. Kendi ligimde oynamaktan ötürü çok mutluyum. Hedefimiz her kulvarda şampiyonluk. Şampiyonlar Ligi'nin de favorilerindeniz.”

JOVANA BRAKOÇEVİÇ: YENİ ŞEYLER ÖĞRENECEĞİM

“Takımdaki iyi oyuncularla birlikte bu büyük kulüpte olmaktan dolayı heyecanlı ve mutluyum. Kendimi geliştirmek ve antrenörümüz Giovanni'den yeni şeyler öğrenmek istiyorum”

“VakıfBank'ta da oynayan Jelena Nikoliç, devamlı bana Türkiye'yi ve VakıfBank'ı anlatıyordu. Bu nedenle burayı seçmek benim için çok kolay oldu. Takımdaki oyuncular antrenör ve kulüp yapılanması oldukça profesyonel. Bu seneki hedefim; yüzde 100'den de iyi oynamak, kendimi geliştirebilmek ve takımıma bütük kupaları kazandırmak olacak.”


Taraftarları salona bekliyorum

Dünyaca ünlü Japon smaçör Saori Kimura da birçok ülkeden teklif aldığını, kendisini en çok heyecanlandıran teklifin Vakıfbank'tan geldiğini söyledi. “Kariyerim için en doğru kararı verdiğimi düşünüyorum” diyen Kimura, şu ifadeleri kullandı: “Türkiye'ye geldiğim için çok heyecanlıyım. Yeni bir kıtada yeni bir ülkede voleybol oynamak bana çok şey katacak. Kaliteli ve güçlü bir kadromuz var. Takım arkadaşlarımla birlikte büyük başarılara imza atmak için sabırsızlanıyorum. Ülkenizde önemli sayıda Japon vatandaşının yaşadığı bilgisini aldım. Beni desteklemelerini bekliyorum. Ben de onları oyunumla mutlu edeceğim. Kendilerini ve voleybolseverleri her maçımıza bekliyorum”



12 yıl önce