|

Zamanla daha iyi olacağız

Milan Teknik Direktörü Fatih Terim, yaptığı 10 günlük çalışma dönemi sonrasında futbolcularının gösterdiği performanstan memnun olduğunu belirterek, takımın Amsterdam'daki turnuvadan sonra ortaya çıkacağını söyledi.

z
00:00 - 25/07/2001 Çarşamba
Güncelleme: 14:15 - 22/05/2014 Perşembe
Yeni Şafak
Zamanla daha iyi olacağız
Zamanla daha iyi olacağız

AC Milan takımının teknik direktörü Fatih Terim, 10 günlük çalışma dönemi sonrasında futbolcularının gösterdiği performanstan memnun olduğunu söyledi. Bir arkadaşının vefatı nedeniyle İstanbul'a giden Fatih Terim, hareketinden önce basın toplantısı yaptı. Gazetecilere yaptığı açıklamada, futbolcuların hazırlık kampı sırasında gösterdikleri performanstan memnun olduğunu dile getiren Terim, "Hepsindeki konsantrasyonu, gücü ve büyük çalışma arzusunu gördüm. İnanıyorum ki Varese maçından sonraki çalışmalarla çok daha fazla gol yaratma fırsatı bulacağız. Her geçen gün daha iyiye gidiyoruz. Teknik ve atletik uyum sağlandı" dedi.

Savunmayla ilgili yöneltilen eleştirilere cevap veren Terim, "Defans oyuncularımdan memnunum. Yeni sisteme hemen uyum sağladılar. Zamanla daha da iyi olacaklar" dedi. Terim, Serginho ile Rui Costa'nın birlikte oynayabilme olasılıklarıyla ilgili bir soruya ise, "Birlikte oynayabilir. Buna alışmaları sadece zaman meselesi. Brezilyalı Serginho her zaman dış tarafta oynamaya alışmış. Şimdi iç kısımlarda da oynayabilecek. Savunmada ise farklı hareketleri yerine getirmeyi öğrenmek zorunda. Yani zaman lazım" şeklinde cevap verdi. Terim ayrıca, Albertini, Ambrosini ve Redondo'nun henüz tam olarak iyileşmemeleri nedeniyle, elinde orta saha oyuncusu olarak Brocchi, Gattuso ve Serginho'nun bulunduğu ifade etti. Terim, Amsterdam'da yapılacak 4'lü turnuvada, hastalığı bulunan Donati'nin de forma giyebileceğini umduğunu kaydetti. Albertini'nin ise Amsterdam dönüşünde takımla birlikte antrenmanlara başlayacağı açıklandı.

Bu arada Milan'ın hücum oyuncularını da değerlendiren Terim, "Pippo ve Shevchenko şimdiden iyi bir uyum sağladı. Birlikte çalışıp, çok yardımlaşıyorlar. Onlarla ilgili hiçbir problemimiz olmayacak" dedi. Terim, yarın öğleden sonra İstanbul'dan Amsterdam'a geçerek, 4'lü turnuvada takımının başında bulunacak. Fatih Terim, bu turnuvayla ilgili olarak, "Daha başlangıçtayız.

Ajax, Valencia ve Liverpool'a karşı oynamak zor olacak ama takımın gücünü görmek açısından, benim için çok önemli bir turnuva" diye konuştu. 26-28 Temmuz tarihleri arasında yapılacak turnuvada, Milan sırasıyla Ajax, Valencia ve Liverpool takımları ile oynayacak.

Öte yandan, bugün Milan Kulübü yöneticileri, Parma'da oynayan defans oyuncusu Danimarkalı Martin Laursen'i (24 yaşında) ve Chelsea'den Samuel Dalla Bona'yı (20 yaşında) almak için harekete geçtiklerini açıkladılar.


23 yıl önce