|

Amazon Türkiye pazarına giriyor

Dünyanın en popüler e-ticaret platformlarından biri olan Amazon, Türkiye pazarına giriyor. 2018 yılının Temmuz ayında resmi olarak piyasa giriş yapacağı ifade edilen platformun Türkiye’de nasıl bir fiyat politikası uygulayacağı ise henüz bilinmiyor.

Yeni Şafak
15:26 - 28/11/2017 Salı
Güncelleme: 15:37 - 28/11/2017 Salı
Yeni Şafak
Türkiye'ye girmeyi planlayan popüler e-ticaret sitesi Amazon, ülkemizdeki döviz kuru nedeni ile fiyat politikasını da Türkiye'ye entegre edebilecek mi?
Türkiye'ye girmeyi planlayan popüler e-ticaret sitesi Amazon, ülkemizdeki döviz kuru nedeni ile fiyat politikasını da Türkiye'ye entegre edebilecek mi?

Online alışveriş platformlarının en büyüklerinden biri olan Amazon, kullanıcılarına sunduğu yüzbinlerce ürün yelpazesi ve çarpıcı kampanyaları ile herkesin ilgisini çekmeyi başarıyor. Özellikle ürünlerinde uyguladığı fiyat politikası ve dünyanın her yerine uyguladığı ücretsiz kargolar seçeneği ile online alış verişin tepe noktasına oturuyor.


Türk vatandaşlar tarafından da alış veriş konusunda oldukça sık ziyaret edilen bu platform, Türk takipçilerine sonunda müjdeli haberi verdi. Bloomberg HT TV Haber Koordinatörü Ali Çağatay’ın Twitter üzerinden yaptığı açıklamaya göre yakın zaman içerisinde Amazon Türkiye pazarına giriş yapıyor.

Yapılan açıklamaya göre 2018 yılının Temmuz ayında resmi olarak piyasa giriş yapacağı ifade edilen Amazonun, yakın zaman içerisinde ticari izin kargo ve benzeri hizmetler gibi birçok anlaşmayı tamamlaması bekleniyor.


Lakin herkes tarafından fiyatları itibar ile büyük ilgi toplayan bu platform, Türkiye pazarına girdiğinde ve döviz kurları düşünüldüğünde nasıl bir fiyat politikası uygulayacağı ise merak konusu. Takiplerinin kafasını en çok bu sorun meşgul ediyor.

#Amazon
#E-ticaret
#Türkiye pazarı
6 yıl önce