|

Apple FaceTime kullanıcılarını gizlice dinliyor

Apple’ın görüntülü arama servisi Facetime ciddi bir güvenlik açığıyla gündemde. FaceTime ile aradığınız kişi aramayı kabul etmeden sesini duymaya başlıyorsunuz. Bu açık akıllara Apple’ın ortam dinlemesi yaptığını getiriyor.

Yeni Şafak
09:53 - 29/01/2019 Salı
Güncelleme: 09:58 - 29/01/2019 Salı
Diğer
FaceTime uygulamasına iOS 12 ile beraber grup konuşması özelliği eklenmişti.
FaceTime uygulamasına iOS 12 ile beraber grup konuşması özelliği eklenmişti.

Apple cihazlarda önyüklü olarak gelen FaceTime uygulamasında büyük bir güvenlik açığı keşfedildi. FaceTime ile aranan kişi çağrıya cevap vermese bile sesini duyabiliyorsunuz. Bu sorunun iOS 12.1 ve daha sonraki güncellemeyi alan cihazlarda olduğu belirtiliyor.

FaceTime üzerinden istediğiniz kişiyle video görüşme başlatıyorsunuz. Arama devam ederken alt taraftan konuşmaya kişi ekle seçeneğine basıyorsunuz ve kişi ekle kısmında kendi telefon numaranızı seçiyorsunuz. Böylece kendiniz ve aradığınız kişiyle beraber grup konuşması açmış oluyorsunuz. Bu noktadan sonra karşıdaki kullanıcının sesi aramaya cevap vermemiş olsa dahi duyulmaya başlıyor.


FaceTime sorunu güncellemeyle ortaya çıktı

Apple, sorunun bu hafta gelen yazılım güncellemesi ile başladığını açıkladı. Ardından FaceTime uygulamasının grup konuşma özelliği sorun düzeltilene kadar devre dışı bırakıldı.

Tüm iPhone kullanıcıların dinlenebilmesine sebep olan güvenlik açığı haliyle sosyal medyada oldukça yankı buldu. Ayrıca aranan kişi güç butonuna basarsa video görüntüsünün de gittiği öğrenildi. Özellikle Mac bilgisayarları aradığınızda çok daha uzun süre çaldığı için dinleme işlemi de uzun süreler devam edebiliyor.

Bu hafta yayınlanacak güncelleme ile sorunun düzeltileceği açıklandı. Ancak şüpheleriniz devam ediyorsa FaceTime’ı kapatmanızı öneriyoruz.

#Facetime
#apple
#ios
5 yıl önce