|

Elektronik ticarette 'Gençler de Var' dönemi başladı

Milli Eğitim Bakanlığı'nın verdiği destekle birlikte Mesleki ve Teknik Anadolu Liseleri projeler geliştirmeye devam ediyor. Mehmet Ali Büyükhanlı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Pazarlama ve Perakendecilik, Halkla İlişkiler, Bilişim Teknolojileri, Muhasebe ve Finans Alanı öğretmen ve öğrencileri, bir ilki gerçekleştirerek okul bünyesinde bir e-ticaret sitesi kurdular...

Yunus Emre Şahin
14:40 - 11/10/2021 Pazartesi
Güncelleme: 15:19 - 11/10/2021 Pazartesi
Yeni Şafak
Gençler de Var
Gençler de Var
Milli Eğitim Bakanlığı,
hem
Mesleki
ve hem de
Teknik
Anadolu
Liselerine
verdiği döner sermaye desteğiyle öğrenci ve öğretmenler için birçok farklı proje üretilmesine katkı sağlıyor. İşin kapsamı her geçen gün gelişirken artık meslek liseliler
e-ticaret konusunda da
önemli çalışmalar gerçekleştiriyor. Son olarak Mehmet Ali Büyükhanlı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Pazarlama ve Perakendecilik, Halkla İlişkiler, Bilişim Teknolojileri, Muhasebe ve Finans Alanı öğretmen ve öğrencileri, bir ilki gerçekleştirerek okul bünyesinde bir e-ticaret sitesi kurdular.
'Gençler de var'
isimli e-ticaret sitesiyle muhasebe, pazarlama, dağıtım ve müşteri ilişkileri gibi tüm süreçler öğrenci ve öğretmenler aktif olarak görev yapıyor. Bu sitede isteyen şirketler kullanıcı profili oluşturarak ürünlerini satışa çıkarabiliyor.

Web sitesinin amacı ne?

İnternet sitesinin asıl amacı şirketlerin sanal mağaza açarak ürünlerini tanıtmasını ve satışını yapmasını sağlamak. Bu noktada minimum maliyetle şirketlerim maksimum karlılığına destek olmaya ve geniş bir kitleye ulaşması hedefleniyor. Toplamda 43 kişilik ekiple başlayan projenin kapsam alanının daha da genişlemesi bekleniyor.

‘Bir hayali satmak’
için yola çıktıklarını dile getiren
Gençler de Var
ekibi, pazarlama alanında dijitalleşmenin öneminin farkında olduklarını, bu alanda gençlerin kendini göstermesinin hayalini kurduklarını söylüyor. Ekip, aldıkları profesyonel desteklerle
‘Gençler de Var’
isimli e-ticaret sitesinin kurulumunu tamamladıktan sonra bir davet mektubu hazırladı ve firmaların ‘Gençler de Var’ isimli web siteleri üzerinden satış yapması için işletme yetkilileriyle iletişim kurmaya başladı.

Derslerde edindikleri teorik bilgileri pratiğe geçirme fırsatı bulan öğrenciler e-ticaret alanında marka olmak istediklerini de dile getiriyorlar. Salgın dönemiyle birlikte daha da önem kazanan e-ticaret sitelerine rakip olabilecek bir markanın kuruluşunda görev almanın ve onun gelişimine katkı sağlamanın kendileri için unutulmaz bir deneyim olduğunu ifade ediyorlar.

Her meslek liseli öğrencinin 12. sınıfta işletmelerde edindiği mesleki deneyimi daha 9. sınıftayken okul ortamında kazanmaya başlaması mesleki eğitimin uygulamaya yönelik bir eğitim olduğunun tekrar altını çiziyor.

Hazırlanan web sitesi, reklam filmi, sosyal medya hesapları ve bunların yönetimi öğrencilerin dijital dünyaya ayak uydurması yönünden de son derece önemli. Özellikle müşteriyle telefon görüşmesi yaparak ikna kabiliyetini geliştirme fırsatı bulan öğrencilerin sosyal davranış kazanımlarına da katkı sağlayan bu proje birçok meslek lisesine ilham verecek nitelikte.


#e-ticaret
#sanal ticaret
#milli eğitim bakanlığı
3 yıl önce