|

ESET sahte antivirüs uygulamalarına karşı uyarıyor

Slovakya merkezli antivirüs yazılım firması ESET, telefon ve tabletlere yönelik güvenlik uygulamaları gibi görünen ama kullanıcılara reklam göstermeyi hedefleyen 35 şüpheli uygulama tespit etti.

Yeni Şafak
14:26 - 30/04/2018 Pazartesi
Güncelleme: 16:31 - 30/04/2018 Pazartesi
Diğer
ESET’in analizinde incelenen 35 sözde güvenlik uygulaması, fidye yazılımı ya da benzer bir zararlı yazılım olmadığı sadece reklam gösterdiği bilgisi paylaşıldı.
ESET’in analizinde incelenen 35 sözde güvenlik uygulaması, fidye yazılımı ya da benzer bir zararlı yazılım olmadığı sadece reklam gösterdiği bilgisi paylaşıldı.

ESET Güvenlik Aratırmacısı Lukas Stefanko’nun öncülüğünde gerçekleştirilen analizlerde , Google Play'in resmi Android uygulama mağazasında böyle durumdaki 35 uygulama tespit edildi.

Birkaç yıl boyunca gözden kaçan bu uygulamalar, Google Play istatistiklerine göre toplamda en az 6 milyon kez indirildiler.


Bu 35 uygulamanın tümü ESET tarafından tespit edilerek Google Play’e bildirildi ve mağazadan kaldırıldı.

Gerçek güvenlik markaları suistimal ediliyor

ESET'in araştırmaları sonucunda, bu 35 uygulama arasından yalnızca birkaçının kendi özellikleriyle öne çıktığı görüldü. Bir uygulama kısmen ücretsiz iken, bir diğeri ücretli güncelleme talep ediyordu. Biri ise kolayca kaldırılabilir bir uygulama kilidine sahipti.

Zararlı değil ama sinir bozucu

ESET Araştırmacısı Lukas Stefanko’nun analizinde incelenen 35 sözde güvenlik uygulaması, fidye yazılımı ya da benzer bir zararlı yazılım değil. Tek zararları sinir bozucu reklamlar göstermek, hatalı tespitler yapmak ve kullanıcıda yanlış bir güvenlik algısı oluşturmak.

İşte o sahte güvenlik uygulamaları


#ESET
#Google Play virüs
#Nod32
6 yıl önce