|

Google Chrome Android kullanıcılarına Karanlık Mode özelliğini sundu

Dünyanın en popüler özelliklerinden biri olan Karanlık Mode sonunda Google Chrome’a da geldi. Uzun zamandır beklenen özellik Android kullanıcılarına ciddi anlamda batarya tasarrufu sağlayacak.

00:07 - 29/04/2019 Pazartesi
Güncelleme: 00:12 - 29/04/2019 Pazartesi
Yeni Şafak
Google Chrome Karanlık Mode masa üstü sürümünde de aktif olarak kullanılabiliyor.
Google Chrome Karanlık Mode masa üstü sürümünde de aktif olarak kullanılabiliyor.

Dünyanın en çok kullanılan internet tarayıcılarından biri olan Google Chrome’a beklenen özellik sonunda geldi. Son dönemde oldukça popüler olan karanlık mod yani gece modu birçok kullanıcı tarafından beğeni ile kullanılıyor. Google ise söz konusu özelliği Android tarafında da kullanıcılarının beğenisine sundu.


Karanlık Mod kullanıcılara batarya tasarrufu sağlıyor!

Birçok uygulamada aktif hale getirilen karanlık mod özelliği özellikle OLED ekrana sahip cihazlarda büyük ölçüde batarya tasarrufu sağlıyor. Bildiğiniz gibi OLED ekranlar siyah rengi verebilmek için piksel ışıklarını söndürüyor. Buda dolayısı ile cihazların daha az batarya tüketmesine neden oluyor.

Dünyanın en çok kullanılan tarayıcılarından biri olan Chrome uygulamasına da sonunda Google karanlık mod özelliğini Android kullanıcılarının beğenisine sundu.


Karanlık mod nasıl açılır!

Bildiğiniz gibi masa üstü sürümde de kullanılabilen karanlık mod özelliğini Android cihazlarda kullanmak isteyen kullanıcıların adres çubuğuna chrome://flags/#enable-android-night-mode kodunu eklemeleri açılan sayfada ise “Android Chrome UI dark mode” seçeneğini aktif etmesi gerekiyor. Daha sonrasında ise ayarlar içerisinden karanlık moda geeçiş yaması gerekiyor.

#Google
#Google Chrome
#Karanlık Mode
#Android
5 yıl önce