|

Mars konut projeleri NASA'nın sitesinde yayınlandı

ABD Havacılık ve Uzay Daires’nin 4 yıl önce başlattığı ve 18 takımın katıldığı konut projeleri yarışmasının finalistlerini belli oldu. Kızıl Gezegen'e gidecek astronotlar için tasarlanan konut projelerinde birinciliği ABD'nin Arkansas eyaletinden katılan takım kazandı. Tasarımlar NASA'nın resmi sitesinde de yayımlandı.

Yeni Şafak
15:07 - 30/07/2018 Pazartesi
Güncelleme: 15:15 - 30/07/2018 Pazartesi
Diğer
NASA tarafından düzenlenen yarışma sonuçlandı. En iyi 5 projeye toplamda 100 bin dolar ödül dağıtıldı.
NASA tarafından düzenlenen yarışma sonuçlandı. En iyi 5 projeye toplamda 100 bin dolar ödül dağıtıldı.

NASA, Kızıl Gezegen’de yaşayacak astronotlar için düzenlenen konut projeleri yarışmasının finalistlerini seçti. ABD Havacılık ve Uzay Dairesi (NASA), 2014 yılında düzenlediği ve dünya genelinden 18 yarışmacı takımın katıldığı, Mars’ta yaşayacak kolonicilerin kullanabileceği konut projeleri yarışmasının finalistlerini belirledi.


Yarışmayı ABD'nin Arkansas eyaletinden katılan bir takım kazandı. Projeye göre robotlar, konutların inşası için gerekli malzemeyi Mars'tan elde edecek ve ardından evler 3 boyutlu yazıcı yardımıyla inşa edilecek.


100 bin dolar ödüllü yarışma

Tasarımcılar, konutların modüller şeklinde inşa edileceğini ve bu nedenle istendiği kadar alana sahip olacağını ve dolayısıyla istenen sayıda insanı barındırabileceğini belirtti. En iyi 5 projeyi sunan tasarımcılar, 100 bin dolarlık primi aralarında paylaştı ve en projeler NASA’nın resmi sitesinde yayınlandı.

Organizatörler, tasarımcıların insanoğlunu yeni gezegenlerin kolonileştirmesine bir adım daha yaklaştıracağını umuyor.



#NASA
#uzay
#Mars
6 yıl önce