|

'Mobil Jeton'la seyahat dönemi

Turkcell, seyahatlerde zaman kaybını önleyen 'Mobil Jeton' teknolojisi geliştirdi. Şimdilik Bostancı ile Adalar arasında sefer yapan Mavimarmara gemilerinde geçerli olan 'Mobil Jeton'la yolcular cep telefonlarını göstererek turnikeden geçebiliyor

.
00:00 - 1/12/2013 Pazar
Güncelleme: 19:36 - 30/11/2013 Cumartesi
Yeni Şafak
'Mobil Jeton'la seyahat dönemi
'Mobil Jeton'la seyahat dönemi

Mobil ödeme teknolojilerinde uzmanlaşan Turkcell, bu kez hizmetlerini deniz ulaşımına taşıdı. Geliştirilen 'Mobil Jeton' adlı yeni uygulamayla Turkcell'liler, Bostancı ile Adalar arasında sefer yapan Mavimarmara gemileri için Mobil Ödeme kullanarak 'Mobil Jeton' satın alabiliyor. Hizmetten yararlanmak isteyenlerin, MARMARA yazarak 3544'e kısa mesaj göndermeleri yeterli oluyor. Aboneler, sonraki aşamada ise gelen 'Mobil Jeton'larını iskelelerdeki turnikelere göstererek pratik bir şekilde geçiş yapabiliyor.

TÜM CEP TELEFONLARIYLA UYUMLU

'Mobil Jeton' hizmetinin en önemli özelliklerinden biri, tüm cep telefonları modelleriyle uyumlu olması. Bu sayede cep telefonu modeli, markası, işletim sistemi gözetmeksizin herkes aynı hizmeti alabiliyor. Mobil Jeton, 5 TL; yani, Mavimarmara jeton ücreti ile aynı. Mobil Jeton hizmetinden yararlananların geçiş ücretleri faturalı hat kullanların faturasına yansıtılıyor. Ön ödemeli abonelerden ise TL bakiyesinden düşülüyor. Mobil Ödeme hizmeti için gönderilen kısa mesajdan ise yalnızca 50 kuruş tahsil ediliyor.

Turkcell Mobil Ödeme nedir?

Turkcell Mobil Ödeme; 800'ü aşkın anlaşmalı iş yerinde tek bir SMS ile alışveriş ve ödemelerinizi kolay, hızlı ve güvenli bir şekilde cep telefonunuzdan yapmanızı sağlar. Turkcell Mobil Ödeme, banka müşterisi olmayan ya da kredi kartı sahibi olamayan nüfus için çok kullanışlı bir ödeme aracı. Hattınız Mobil Ödeme'ye kapalı ise açmak için mobil ödeme işlemi esnasında gönderilen SMS'i onaylamanız ya da 7777'ye MOBILODEME AC yazarak SMS atmanız yeterli.

Cepten finans eğitimi

Türkiye Bankalar Birliği finans ve bankacılık eğitimlerini mobil cihazlara uyarladı. Ücretsiz TBB Mobil Eğitim Uygulaması sayesinde kullanıcılar finans ve bankacılık eğitimlerine istedikleri zaman, istedikleri yerden ulaşabiliyor. Akıllı telefon veya tabletler aracılığıyla kullanıcı, vakti olduğu anda bankacılık ve finans eğitimine başlayabiliyor veya kaldığı yerden eğitimine devam edebiliyor. TBB Mesleki Gelişim Kurumsal İletişim Grup Başkanı Ali Güngör, 'Bankacılık ve finans konusuna ilgi duyan; bu konuda eğitim almak, kariyerini geliştirmek isteyen ancak vakit bulamayan kişiler platformumuzdan istedikleri zaman istedikleri yerde yararlanabilirler' dedi.

Turkcell yüzünü yeniledi

Turkcell, ayda 10 milyondan fazla ziyaretçiye ulaşan web sitesinin içerik ve tasarımını yeniledi. Ziyaretçilerinin yüzde 35'ini mobil internet kullanıcılarının oluşturduğu Turkcell.com.tr yeni yapısıyla yer cihazda ayrı deneyim sunuyor.

10 yıl önce