|

O ülkeden Telegram’a yasak geldi

Anlık mesajlaşma uygulaması Telegram’ın Rusya’da engellenmesi için düğmeye basılmıştı. Mahkeme, Telegram ile ilgili kararını verdi.

Yeni Şafak
10:14 - 14/04/2018 Cumartesi
Güncelleme: 10:33 - 14/04/2018 Cumartesi
Yeni Şafak
Geçtiğimizde günlerde İran’da Telegram’ı milli güvenlik gerekçesiyle yasaklamıştı.
Geçtiğimizde günlerde İran’da Telegram’ı milli güvenlik gerekçesiyle yasaklamıştı.

2013 yılından beri kullanıcılarına hizmet veren ve 100 milyondan fazla aktif kullanıcısı olan şifreli mesajlaşma uygulaması Telegram, Rusya ile uzun zamandır kriz yaşıyordu. Rusya Federal Güvenlik Servisi, 2017 yılının Eylül ayından Telegram yazışmalarını şirketten talep etmişti. Fakat gizliliğe önem verdikleri için, hiçbir kullanıcının mesajını kimseyle paylaşmalarının mümkün olamayacağını açıklayan şirket, Federal Bilgi Teknolojileri ve Kitle İletişimi Denetleme Kurumu tarafından mahkemeye verilmişti.

Mahkeme kararını verdi. Bundan böyle Rus girişimci Pavel Durov tarafından geliştirilen Telegram, Rusya’da kullanılamayacak. Durov, bir süre önce resmi Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Telegram, kapatılmasına yönelik tehditlere rağmen gizlilik politikasını korumaya devam edecektir. Telegram özgürlük ve gizlilik haklarını savunacaktır" açıklamasını yapmıştı.

#Telegram
#Rusya
#Yasak
6 yıl önce