|

NASA'dan Oumuamua ile ilgili açıklama geldi

Yakın zamanda dünyamızın yakınından geçerek, uzaylı yapımı olduğu söylentilerine sebep olan Oumuamua isimli gök cismi hakkında NASA açıklama yaptı.

Yeni Şafak
12:10 - 17/11/2018 Cumartesi
Güncelleme: 12:19 - 17/11/2018 Cumartesi
Diğer
Oumuamua gök cismi
Oumuamua gök cismi
Yıldızlararası seyahat eden ilk gök taşı olan
“Oumuamua”
için Harvard Üniversitesi araştırmacıları, uzaylıların üretip dünyaya gönderdiği iddia edilmişti. Yaşanan kafa karışıklığını gidermek içinse NASA’dan resmi açıklama geldi.

Webtekno'nun haberine göre, Spitzer Uzay Teleskobu kullanılarak 2017 yılı Kasım ayında yapılan incelemelerde NASA, cismi görüntülemeyi başaramamıştı.

  • Bunun sebebi olarak ise, Spitzer Uzay Teleskobunun belli bir mesafeden belli bir boyutun altındaki cisimleri göremiyor olmasından kaynaklıydı.

Bunun sebebi olarak ise Oumuamua'nın boyu gösteriliyor Spitzer çok uzaklara bakmak için tasarlandığından dolayı belli bir mesafede belli bir boyutun altındaki cisimleri görmüyor. Bu yüzden de Oumuamua Sptizer'in gözünden kaçmış olabilir.

  • Bir diğer asteroidin önünde hareket eden Oumuamua'nın oluşturduğu ve savrulan parçacıklardan oluşan kanal, hemen arkasındaki bir başka küçük asteroidin hızlanarak onu itmesini sağlıyor. Bu nedenle de Oumuamua diğer asteroitlere kıyasla çok daha hızlı.

19 Ekim 2017'de keşfedilen Oumuamua saatte 95 bin kilometre hızla seyahat ederken görüntülenmişti.

#Oumuamua
#NASA
5 yıl önce