|

Twitter hesap doğrulama taleplerini tekrardan aktif etti

Twitter, Ağustos ortasında 'sahte hesapların onay alması' üzerine pasif hale getirdiği hesap doğrulama talebi işlemini tekrardan etkinleştirdi. Yani şu anda isteyen kullanıcılar Twitter'da onaylı hesap için başvuru yapabiliyor.

Yunus Emre Şahin
16:38 - 14/09/2021 Salı
Güncelleme: 16:37 - 14/09/2021 Salı
Yeni Şafak
Twitter
Twitter
Twitter,
belirli aralıklarla
onaylı hesap
süreci için başvuruları açıp kapatıyor.
Mayıs
sonunda
tüm kullanıcılar için aktif hale gelmesinin ardından kısa bir süre sonra süreci kontrol altında tutmak için başvuruların kapatıldığı açıklanmıştı. Bugün gelinen noktada ise bireysel kullanıcılar için mavi tik onaylarının yeniden başladığı bilgisi geldi.

Twitter hesabını doğrulamak için ne gerekiyor?

Twitter'ın
bu konuda farklı birçok algoritması var. Ancak genel olarak prosedüre bakıldığında devlet kurumu, şirketler, markalar ya da kar amacı gütmeyen kuruluşlara, haber kurumlarına ya da gazetecilere, spor ve e-spor sektöründeki isimlere veya diğer etkili isimlere mavi tik
onay
rozetinin
verildiği
özellikle belirtiliyor.

Twitter mavi tik doğrulama işlemi nasıl yapılır?

İlk etapta doğrulamak istediğiniz hesabın Ayarlar ve Gizlilik kısmından
'Hesap'
kısmına erişmeniz gerekiyor. Hemen ardından burada yer alan Hesap Bilgileri bölümünden 'Onaylanmış' kısmının altında yer alan seçenekle ilerleme kaydedebilirsiniz. Burada karşınıza hesabı tanımlayabileceğiniz; çeşitli web sitesi bağlantıları paylaşabileceğiniz bölümler geliyor.
#twitter
#twitter hesabı
#twitter mavi tik doğrulama
#twitter hesabı doğrulama
#twitter onaylı hesap
3 yıl önce