|

Volkswagen CEO’su, Tesla’yı ezdi geçti

Elektrikli motor teknolojisine yatırım yapan Volkswagen, en büyük rakibi Tesla Motors'u tiye aldı. Tesla'nın yıllık üretim hacmi ve geliriyle kendilerini kıyaslayan Volkswagen CEO'su, elma ile portakalı karşılaştırmanın doğru olmayacağını söyledi.

Yeni Şafak
15:37 - 24/10/2017 Salı
Güncelleme: 16:13 - 24/10/2017 Salı
Yeni Şafak
Volkswagen, geçtiğimiz günlerde elektrikli kamyonu e-delivery'yi gün yüzüne çıkarmıştı.
Volkswagen, geçtiğimiz günlerde elektrikli kamyonu e-delivery'yi gün yüzüne çıkarmıştı.

Dünya çapında petrol rezervlerinin her geçen gün azaldığını ve tükenmeye yüz tuttuğunu önceki haberlerimizde vurgulamıştık. Otomotiv devleri, hem petrolün mevcut durumunu hem de emisyon değerlerini göz önünde bulundurarak bu doğrultuda alternatif kaynaklı otomobil çalışmalarını sürdürüyor.

Alternatif kaynak denince akla gelen ilk teknoloji şüphesiz elektrikli otomobiller. Bu alanda en başarılı marka olarak ise karşımıza Tesla Motors çıkıyor. Teknoloji dünyasının dahi ismi Elon Musk’ın kurduğu Tesla Motors, en üst teknolojiyi kullanarak piyasadaki en iyi elektrikli otomobilleri üretiyor. General Motors ve Ford’u geride bırakarak ABD’nin en değerli otomotiv markası haline gelen Tesla, böylece otomotiv devlerinin de en büyük hedefi haline geldi.

Elektrikli otomobil girişiminde bulunan dev markalar, Tesla’yı hedef almaya başladı. Geçtiğimiz yıl BMW reklam filmlerinde Tesla’nın araçlarını geç teslim etmesini tiye almıştı. Bu kez ise Volkswagen CEO’su bir konuşmasında Tesla ile Volkswagen’i karşılaştırdı.


Volkswagen AG CEO’u Matthias Müller, Tesla Motors’u küçümseyici ifadeler kullandı:

  • Tesla Motors yılda 80 bin otomobil satıyor. Biz ise Volkswagen olarak her yıl 11 milyon araç satıyoruz ve 13-14 milyar kar elde ediyoruz. Bildiğim kadarıyla Tesla her çeyrekte milyonlarca dolarlık gelirini yok ediyor ve çalışanlarını acımasız bir şekilde işten çıkarıyor. Sosyal sorumluluk bunun neresinde? Elmayla portakalı karşılaştırmamamız gerek.

Bilindiği üzere Tesla Motors üretim kanadında sıkıntı yaşıyor. Geçtiğimiz ay Tesla Model 3’ün bin 500 adet üretilmesi gerekiyordu. Fakat üretim bandından sadece 260 adet geçmesi hem hayal kırıklığı oluşturdu hem de yüzlerce kişinin işten çıkarılmasına neden oldu.

#Tesla Motors
#Volkswagen
#Matthias Müller
6 yıl önce