|

Volkswagen'den elektrikli araçlara powerbank

Volkswagen, elektrikli otomobiller için en büyük sorunlardan birini mobil şarj istasyonlarıyla çözmeyi planlıyor. Alman otomotiv devinin geliştirdiği mobil şarj istasyonları bu yıl içinde kullanıma sunulacak.

Yeni Şafak
11:02 - 4/01/2019 Cuma
Güncelleme: 11:06 - 4/01/2019 Cuma
Volkswagen'in mobil şarj istasyonu konsepti.
Volkswagen'in mobil şarj istasyonu konsepti.

Volkswagen, elektrikli otomobil sahiplerinin ulaşımını kolaylaştırmak için mobil şarj istasyonu konsepti geliştirdi. Elektrikli otomobiller için akıllı telefonlarda kullandığımız power bank görevini görecek olan bu taşınabilir mobil şarj istasyonları sayesinde şarj sorunu ortadan kalkabilir.

Elektrikli araçların menzilini genişletecek olan mobil şarj istasyonları yoğunluk yaşanması beklenen bölgelere konuşlandırılacak. Bununla birlikte mobil şarj istasyonları etkinliklere göre istenen konumlara yerleştirilebilecek.


Yeniden şarj edilebilir ve hızlı

Toplamda 360 kWh‘lık batarya kapasitesine sahip olacak olan mobil şarj istasyonları 15 adede kadar elektrikli otomobili tam şarj edebilecek güçte tasarlanmış. Volkswagen’e göre hızlı şarj yeteneğine de sahip olacak olan mobil şarj istasyonları, bir aracı ortalama 17 dakika içerisinde şarj edebilecek. Mobil şarj istasyonlarının toplam şarjları yüzde 20’nin altında düştüğünde bataryaları değiştirerek hizmet vermeye devam edebilecek. Bununla birlikte şarj istasyonları, yenilenebilir enerji kaynaklarıyla da şarj edilebilecek. Dolayısıyla gelecek planında rüzgar enerjisi ya da güneş enerjisi ile mobil şarj istasyonlarının yeniden şarj edilebilmesi de planlanıyor.

Bu yıl testleri yapılacak

İlk testlerinin 2019 yılının ilk yarısında başlaması beklenirken, proje önce pilot olarak Volkswagen merkezinde denenecek. Mobil şarj istasyonlarının seri üretimine ise 2020 yılında başlanması bekleniyor. Mobil şarj istasyonlarının özellikle ihtiyaç halinde taşınabilmesi, elektrikli otomobiller için önemli bir avantaj olacak. Bununla birlikte Volkswagen’in son dönemde elektrikli otomobillere olan ilgisi biliniyor ve son dönemde farklı segmentlerde duyurduğu modellerle piyasaya -belki biraz geç kalmış ama yine de- sağlam bir giriş yapması bekleniyor.

#Volkswagen
#Elektrikli otomobil
#şarj istasyonu
5 yıl önce