|

WhatsApp dolandırıcılarını caydıracak karar

Whatsapp’la ilgili dolandırıcılık haberleri son günlerde çoğalmaya başladı. Bu konuyla ilgili olarak mahkeme emsal bir karar aldı. Whatsapp dolandırıcılığı hakkında alınan kararın dolandırıcılar için caydırıcı olması bekleniyor.

Yeni Şafak
14:03 - 23/12/2017 Cumartesi
Güncelleme: 14:07 - 23/12/2017 Cumartesi
Diğer
Whatsapp dünya genelinde bir milyardan fazla kişi tarafından kullanılıyor.
Whatsapp dünya genelinde bir milyardan fazla kişi tarafından kullanılıyor.

Dünyanın en çok kullanılan mesajlaşma uygulaması Whatsapp, dolandırıcılar tarafından da sık sık kullanılıyor. Whatsapp üzerinden yayılan ‘WhatsApp uygulamanızın süresi dolmak üzere, mutlaka yenileyiniz!’ uyarısı son zamanlarda çok fazla mağduriyet yaşattı. Dolandırıcıların mesken tuttuğu uygulamaya gelen şikayet doğrultusunda çıkan kararın caydırıcı olacağı belirtiliyor.

Savcılık tarafından incelenen şikayetler, gerekli görülmediği taktirde kovuşturma yapılmayarak kapatılıyordu. Ancak İtalya’da mahkeme emsal bir karar aldı.

Alınan bilgilere göre, İtalyanlar tarafından açılan ‘Retro Medya İnteraktif Teknoloji’ isimli firmanın Türkiye’deki kullanıcılara gönderdiği ‘WhatsApp UYGULAMANIZIN SÜRESİ DOLMAK ÜZEREDİR… YENİLEYİNİZ…’ uyarısı incelendi. Yenileme yapan şahısların, bilişim suçlarını kapsayan nitelikli dolandırıcılığa girdiği gerekçesiyle firmanın sahibi Cristiano Caprodossi’ye dava açıldı. Verilen bu kararın WhatsApp dolandırıcıları için caydırıcı olması bekleniyor.

#Whatsapp
#uygulama
#dolandırıcılık
6 yıl önce