|

Xiaomi'den tamamen çerçevesiz ekranlı telefon

Çinli akıllı telefon üreticisi Xiaomi yeni akıllı telefonu Mi Mix 2S’in tanıtım görüntülerini yayınladı. Yeni akıllı telefon görüntülerde neredeyse çerçevesiz, ön tarafı neredeyse yüzde yüz ekranla kaplı olarak görünüyor. iPhone X ile başlayan ‘çıkıntı’ modası bu yeni telefonla sona erecek gibi görünüyor.

Yeni Şafak
10:44 - 5/03/2018 Pazartesi
Güncelleme: 10:48 - 5/03/2018 Pazartesi
Diğer
Xiaomi Mi Mix 2S'in tanıtım görseli olarak belirten fotoğraf.
Xiaomi Mi Mix 2S'in tanıtım görseli olarak belirten fotoğraf.

Xiaomi Mi Mix 2S’in tanıtım görüntüleri cihazın neredeyse çerçevesiz ve yüzde yüz ekran kasa oranına sahip bir akıllı telefon olduğunu gösteriyor. Daha önce paylaşılan görüntülerden farklı olarak, son yayınlanan görüntülerde ön kamera görünmüyor. Bu da fotoğrafın gerçek olup olmadığı yönünde şüpheler oluşturuyor. Eğer görseller gerçekse iPhone X ile başlayan ve Android cihazları da etkisine alan ‘çıkıntı’ modası sona erebilir.

Resmi olarak 27 Mart'ta tanıtılacak

Sızıntıyla ortaya çıkan şema ve fotoğraflarda, ön kamera için cihazın sağ üst tarafında küçük bir çentik olduğu işaret ediliyor. Ancak tanıtım olduğu söylenen bu görüntülerde cihazın sağ üst tarafında bir çentik bulunmuyor. Tanıtım görselinde, Xiaomi Mi Mix 2S’in arka tarafı da görülüyor. Beyaz renkteki arka kısmın görüntüsü cam veya seramiği andırıyor. Cihazın arka kısmında alt alta konumlandırılmış çift kamera, LED flaş ve bunların tam altında yer alan bir parmak izi okuyucu bulunuyor.


Çinli üreticinin amiral gemisinde parmak izi okuyucunun Vivo X20 Plus UD gibi ekran altına konumlandırılacağı söyleniyordu ancak ortaya çıkan görüntülerde böyle bir durum görünmüyor. Xiaomi Mi Mix 2S’in işlemci olarak Snapdragon 845 işlemci kullanacağı kesinleşti. Cihazın resmi tanıtımı 27 Mart’ta gerçekleştirilecek ve fiyatıyla ilgili net bir bilgi mevcut değil.

#Xiaomi
#Akıllı Telefon
#Çin
6 yıl önce