|

TOKİ 250 bin konut kura çekiliş takvimi: TOKİ kura sonuçları isim listesi e devlet üzerinden öğrenilecek

Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut projesi kura çekim tarihleri 2+1 ve 3+1 konut başvurusunda bulunan ya da bulunacakların gündeminde yer alan konular arasında. 250 bin TOKİ konut başvuruları 14 Eylül’de alımaya başlanmıştı. E devlet üzerinden ve bankalar aracılığıyla yapılan başvurular 31 Ekim'de sona erdi. Milyonlarca vatandaşın başvurusunu yaptığı 608 bin lira fiyata sahip, 2+1 konutlar aylık 2 bin 280 liradan başlayan taksitlerle, 850 bin fiyata sahip 3+1 konutlar ise 3 bin 780 liradan başlayan taksitlerle ödeme yapılacak. TOKİ arsa başvuruları ise 15 Kasım'da tamamlanacak. TOKİ sosyal konut kura çekimleri de başladı. TOKİ kura sonuçları nereden nasıl öğrenilir? İşte TOKİ e devlet Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) Kuralı Satış Projeleri İçin Kura Sonucu Sorgulama ekranı.

08:25 - 6/11/2022 Pazar
Güncelleme: 08:42 - 8/11/2022 Salı
Yeni Şafak
TOKİ kura sonuçları e devlet
TOKİ kura sonuçları e devlet
TOKİ Sosyal Konut Projesi kura çekimi tarihi
araştırmaları son günlerde hız kazandı. Tarihin en büyük Sosyal Konut Projesi başvuruları 14 Eylül tarihi itibarıyla alınmaya başlandı. 31 Ekim’de sona erdi. TOKİ sosyal konut başvuruları e devlet ve bankalar üzerinden yapılacak. En fazla konut İstanbul'a yapılacak. 50 bin sosyal konut olacak. Ankara 18 bin, İzmir 12 bin 400, Gaziantep 10 bin, Bursa 8.650 yapılacak. TOKİ sosyal konut projesindeki evler %10 peşinat ve 240 ay vade ile satılacak. Peki, TOKİ kuraları ne zaman belli olacak? TOKİ kura çekimi ne zaman 2022? TOKİ kura sonuçları ne zaman açıklanacak? İşte detaylar…

TOKİ Kura Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak?

TOKİ 81 ilde konut kampanyası kapsamında başvuruların sona ermesinin ardından gözler kura çekiliş tarihlerine çevrilmişti. Bakan Murat Kurum'dan TOKİ kura çekilişlerinin başlayacağı tarihe ilişkin açıklama geldi.

Bakan Kurum, ''
Kura çekimlerimizin tamamını Mart 2023 ayından tamamlayacağız.
Bakan Kurum 12 ilde konut kura çekilişlerinin 16 Kasım'a kadar yapılacağını açıkladı. TOKİ kura çekilişleri 7 Kasım itibariyle başladı.

TOKİ çekiliş sonuçları nereden görüntülenir?

TOKİ çekiliş sonuçları, sonuçların noter huzurunda belirlenmesinin ardından Toki.gov.tr üzerinden öğrenilebilecek. TOKİ çekiliş sonuçları için TC Kimlik Numarası yeterli olacak.

TOKİ kura çekilişleri Toplu Konut İdaresi'nin sosyal medya hesapları üzerinden canlı olarak takip edilecek.

TOKİ kura sonuçları nereden öğrenilir?

TOKİ kura çekimleri Şırnak ve Ardahan illeriyle başladı. Kura çekilişleri Toplu Konut İdaresi'nin sosyal medya hesapları üzerinden canlı olarak takip edilmekte.

Ardahan’da TOKİ kura çekilişi ne zaman?

Vatandaşın yoğun ilgi gösterdiği konutlara yapılan 8 milyon başvurunun 5 milyon 135 bin 324'ü geçerli sayılmıştı. Doğu Anadolu'da 7, Güneydoğu Anadolu'da 5 olmak üzere toplam 12 ilde gerçekleştirilecek olan 22 bin 57 konutun kuraları 7-16 Kasım tarihleri arasında çekilecek.
Ardahan'da 250 konut kuraları 7 Kasım'da çekildi.

Kars’ta TOKİ kura çekilişi ne zaman?

Kars'ta 1.070 konutunki 8 Kasım'da,

Hakkari’de TOKİ kura çekilişi ne zaman?

Hakkari'de 804 konutunki 15 Kasım'da,

Bitlis’te TOKİ kura çekilişi ne zaman?

Bitlis'te ise 1.250 konutunki 16 Kasım'da çekilecek.

Siirt’te TOKİ kura çekilişi ne zaman?

Siirt'te 903 konutun 8 Kasım'da,

Batman’da TOKİ kura çekilişi ne zaman?

Batman'da 1.850 konutun 9 Kasım'da,

Mardin'de TOKİ kura çekilişi ne zaman?

Mardin'de 2.550 konutun 10-11 Kasım'da,

Şanlıurfa'da TOKİ kura çekilişi ne zaman?

Şanlıurfa'da ise 7.100 konutun kuraları 13-14-15-16 Kasım tarihlerinde çekilecek.

TOKİ konutları ne zaman teslim edilecek?

  • Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, TOKİ konut teslimlerine ilişkin de “Söz verdiğimiz gibi 2 yıl içinde 250.000 konutumuzu teslim edeceğiz.” dedi.

TOKİ 2+1, 3+1 daire fiyatları ne kadar, taksit ödemeleri kaç lira?

  • 608 bin lira fiyata sahip, 2+1 konutlar aylık 2 bin 280 liradan başlayan taksitlerle, 850 bin fiyata sahip 3+1 konutlar ise 3 bin 780 liradan başlayan taksitlerle ödeme yapılabilecek. İş yeri: İş yerleri 350 bin liradan başlayan fiyatlarla 120 ay vade ile aylık 2 bin 633 liradan başlayan taksitlerle ödenecek. Proje kapsamında 350-500 metrekarelik müstakil parsel veya hisseli parsel şeklinde konutlar için altyapısı hazır arsalar da satışa sunulacak.

TOKİ konut arsa fiyatları: TOKİ arsaları kaçtan satacak?

Müstakil parsel arsalar: İlk grupta olan ve fiyatı 192 bin 500 lira olan müstakil parselli arsaların aylık taksidi 1604 TL olacak ve 10 yıl vadeyle ödenecek.

Hisseli parsel arsalar: İkinci grupta olan ve fiyatı 112 bin 500 lira olan hisseli parsel arsaların aylık taksidi 937 TL olacak ve 10 yıl vadeyle ödenecek.

TOKİ taksit ödemeleri ne zaman başlayacak?

TOKİ taksit ödemeleri, sözleşme tarihini takip eden ay itibarıyla başlayacak. Kura çekilişinin kasım ayında yapılacağı beklenmesi nedeniyle sözleşmelerin de o ay içerisinde yapılması halinde TOKİ taksit ödemelerinin aralık ayında başlayacağı söylenebilir.

  • Bakan Murat Kurum katıldığı bir canlı yayın programında konuya ilişkin açıklamalarda bulundu. Bakan Kurum 2022'nin kasım ayında etap etap başlayacak kura çekiminin 2023 mart ayında tamamen sonlanacağını açıkladı.
  • 2023 mart ayında kura çekimlerinin sona ermesinin ardından sözleşmeler imzalanacak. Sözleşme imzalanacağı sırada peşinatlar ödenecek ve taksitler başlayacak.

TOKİ kura çekilişi nasıl yapılıyor?

Toplu Konut İdasi tarafından yaptırılan konutlarda kura çekilişi belirlenen tarihlerde yapılıyor.

TOKİ konutlarında kura çekilişi şöyle yapılıyor;
  • 1- Şehit Aileleri, Harp ve Vazife Malulleri ile Dul ve Yetimlerine kuraya girmeden konut alma hakkı tanınacak, ancak bu kişilerin konutları öncelikli olarak kura ile belirlenecektir.
  • 2- Engelli vatandaşlarımıza konut sayısının yüzde 5’i kadar kontenjan ayrılacak ve hak sahipleri kura ile belirlenecektir. Kura sonucu bu kategoriden hak sahibi olamayan başvuru sahipleri diğer alıcılar kategorisindeki başvuru sahipleri ile birlikte tekrar kuraya tabi tutulacaktır.
  • 3- Emekli vatandaşlarımıza konut sayısının yüzde 25’i kadar kontenjan ayrılacak ve hak sahipleri kura ile belirlenecektir. Kura sonucu bu kategoriden hak sahibi olamayan başvuru sahipleri diğer alıcılar kategorisindeki başvuru sahipleri ile birlikte tekrar kuraya tabi tutulacaktır.
  • 4- Diğer başvuru sahipleri, İdaremiz genel uygulamalarında olduğu üzere başvuru sayısına göre gerektiği takdirde kura ile belirlenecektir.
Kura çekim işlemleri belirlenen kategori önceliğine göre gerçekleştirilecektir.
  • 1. sırada Şehit Aileleri, Harp ve Vazife Malulleri ile Dul ve Yetimlerin konutları,
  • 2. sırada Engelli Vatandaşlarımızın konut Alma hakkı ve konut belirleme kurası
  • 3. sırada Emekli Vatandaşlarımızın Konut Alma Hakkı ve Konut Belirleme kurası,
  • 4. sırada Diğer başvuru sahiplerinin Konut Alma Hakkı ve Konut Belirleme kurası.

TOKİ kura çekilişi ne zaman yapılıyor?

TOKİ kura çekilişi, başvurulardan sonra Toplu Konut İdaresi'nin belirlediği tarihlerde yapılıyor.
TOKİ Başkanı Ömer Bulut, konuyla ilgili yaptığı açıklamada 31 Ekim 2022'den sonraki hafta kura çekimlerinin olacağını açıkladı. Kura çekiminin kasımın ilk haftasında yapılması bekleniyor
.

TOKİ İstanbul’da konutlar nereye yapılacak?

  1. ARNAVUTKÖY
  2. BAŞAKŞEHİR
  3. ESENLER
  4. ÇATALCA
  5. SİLİVRİ (SELİMPAŞA)
  6. TUZLA

TOKİ Ankara’da konutları nerede hangi ilçede?

TOKİ sosyal konut projesinin Ankara'da hangi ilçelerde yapılacağı belli oldu. Buna göre Ankara'da; Ayaş, Gölbaşı, Kahramankazan, Mamak, Etimesgut, Polatlı ve Sincan ilçelerinde TOKİ sosyal konut projesi yapılacak.

TOKİ sosyal konutlar İzmir'de hangi ilçelerde yapılacak?

TOKİ sosyal konut projesi İzmir'in Aliağa, Bergama, Dikili, Güzelbahçe, Kiraz, Menemen, Merkez, Seferihisar, Torbalı ve Urla ilçelerinde yapılacak.

TOKİ e devlet konut başvuru ekranı için
TOKİ konutları hangi ilde, ilçede var? Sosyal konut yerleri için
#TOKİ kura sonuçları
#toki kura sonuç sorgulama
#e devlet
1 yıl önce