|

Fatih'in göbeğinde çarşaflı kadını darbedip kutsal değerlere küfür eden saldırgan gözaltına alındı

Furkan Göker
12:11 - 27/03/2024 Çarşamba
Güncelleme: 14:17 - 27/03/2024 Çarşamba
Diğer

İstanbul'un Fatih ilçesinde bir telefoncudan aldığı kılıfı değiştirmek isteyen çarşaflı kadın, dükkan sahibi tarafından sokak ortasında dövüldü. Kadın yerlerde sürüklenirken, saldırgan ise bağıra çağıra kutsal değerlere küfürler savurdu. Çevrede kimsenin müdahale etmediği olay cep telefonu kamerasına anbean yansıdı. Gözaltına alınan saldırganın 'işyerinden hırsızlık, kasten yaralama, uyuşturucu kullanma' gibi 11 ayrı suçtan sabıka kaydı olduğu ortaya çıktı.

Vatandaş soluğu dükkanda aldı

İnfial yaratan görüntülerin ardından gece saatlerinde dükkanın önünde toplanan grup kepenklere "Müdahale etmeyenler Allah'tan korkun," Allah, kitabı ve Resulü canımızdan evladır" yazıları yazıldı.

Vatandaşlar, işletme önünde "Allah'a Resule Kur'an'a can feda" sloganları attı.


Dükkan mühürlendi

Fatih Belediye Başkanı Ergün Turan'n talimatı ile işletme sabahın erken saatlerinde müdürlendi.

Şahıs gözaltına alındı

Çarşaflı kadını döven şahıs Y.Ş. gözaltına alındı. Şüphelinin; iş yerinden hırsızlık, kasten yaralama ve uyuşturucu madde kullanma vs suçlarından toplam 11 adet suç kaydının olduğu öğrenildi.


Valilikten açıklama

İstanbul Valiliği, Fatih'te bir kadının darbedildiği olayla ilgili açıklama yaptı.


Valilikten yapılan açıklama şu şekilde:


"Fatih ilçesinde meydana gelen ve bir kadının darp edilirken manevi değerlerimize de küfredilmesi olayının görüntüleri sosyal medyada yayınlanmıştır. Görüntüler toplumumuzda da infiale yol açmış, bunun bir yansıması olarak da işyerinin kepenklerine, olaya tepki gösteren vatandaşlarca çeşitli yazılar yazılmıştır.


Emniyet birimlerimizin çalışması sonucunda;


- Kadını darp ve küfür fiilini işleyen A.Ü.Ş. gözaltına alınmıştır. Halkı kin ve düşmanlığa tahrik etme suçundan hakkında işlem yapılan şahsın sorgusunda "işyerinden hırsızlık, kasten yaralama, uyuşturucu madde kullanma, ailenin korunmasına ilişkin kanuna muhalefet görevi yaptırmamak için direnme" suçlarında 11 adet suç kaydını olduğu anlaşılmıştır.


- Olayın yaşandığı işyeri, Fatih Belediyesi ekiplerince mühürlenerek faaliyetine son verilmiştir.


- Dükkanın mülk sahibi olan Vakıflar 1. Bölge Müdürlüğü, tahliye sürecini başlatmıştır.


Olayla ilgili soruşturma devam etmektedir."


Bakan Yerlikaya: Adalet önünde hak ettiği cezayı çekecek


İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya İstanbul Fatih'te bir kadını darp eden ve kutsal değerlere küfreden kişinin gözaltına alınıp adliyeye sevk edildiğini bildirdi. Bakan Yerlikaya, açıklamasında, bazı sosyal medya hesaplarında yer alan "Fatih'te bir kadının darp edilmesi ve kutsal değerlere küfür edilmesi" olayı ile ilgili olarak İstanbul Emniyet Müdürlüğü ekiplerince inceleme yapıldığını belirtti.


Olayı gerçekleştiren 32 yaşındaki A.Ü.Ş'nin gözaltına alınarak adli makamlara sevk edildiğini duyuran Yerlikaya, yapılan incelemede, şahsın olayın meydana geldiği işyerinin sahibinin yeğeni olduğunun anlaşıldığını kaydetti.


11 suç kaydı var

A.Ü.Ş'nin aynı işyerinde çalıştığı ve "İşyerinden hırsızlık, kasten yaralama, uyuşturucu kullanma, ailenin korunmasına ilişkin kanuna muhalefet, görevi yaptırmamak için direnme" suçlarından 11 suç kaydının olduğunun tespit edildiğini açıklayan Yerlikaya, ayrıca "uyuşturucu madde satın almak, kullanmak ve bulundurmak" suçlarından da kesinleşmiş 2 yıl 5 ay 5 gün hapis cezası olduğunun tespit edildiğini aktardı.


Yerlikaya, "Masum insanlara saldıran, kadınlara şiddet uygulayan, dini ve manevi değerlerimize hakaret eden kim olursa olsun adalet önünde hak ettiği cezayı çekecektir." ifadelerini kullandı.

#Fatih
#İstanbul
#Ali Kuşçu Mahallesi
1 ay önce