15:43, 09/07/2024, Salı

Gazzeli doktor Siyonist hapishanelerinde geçirdiği 200 günlük esir hayatını ve yaşadığı işkenceleri anlattı

Gazzeli cerrah İsam Ebu Acve, işgalci İsrail'in hapishanelerinde geçirdiği acı dolu günleri anlattı. Serbest kalmasının ardından görevine geri dönen doktor, katil ordunun ne kadar ağır koşullarda Filistinlileri alıkoyduğunu anlattı. Siyonist İsrail’in Gazze’ye saldırılarının başlamasıyla Filistinliler'e hizmet etmek için Gazze Şeridi'ndeki el-Ehli Baptist Hastanesi'nde gönüllü olarak hizmet verdiği esnada işgalci İsrail güçleri tarafından alıkonulduğunu anlatan Gazzeli cerrah, 125 gün süren sorgulama boyunca el ve ayaklarının kelepçeli kaldığını belirtti. 200 günlük süreçte çeşitli işkencelere maruz kaldığını dile getiren Ebu Acve, diğer Filistinli esirlerle birlikte gözleri bağlı olarak bilmedikleri bir yere götürülüp kıyafetleri çıkartılarak 17 saat soğukta bekletildiklerini ifade etti.

Sayfa Sonu
Türkiye’nin Birikimi. Uluslararası Medya Grubu.

Türkiye’nin gündemini belirleyen haber kaynağına hoş geldiniz! Tarafsız, dinamik ve derinlemesine habercilik anlayışıyla Yeni Şafak, okuyucularına güncel gelişmelerin ötesinde bir deneyim sunuyor. Siyaset ve ekonomiden kültür-sanat ve spor dünyasına kadar geniş bir yelpazede sunduğu haberlerle, hem Türkiye’de hem de dünyada neler olup bittiğini anında öğrenin. Dijital platformlarıyla her an, her yerden en doğru bilgiye ulaşın; Yeni Şafak’la gündemi yakalayın!

Sosyal medyada bizi takip edin
Mobil Uygulamaları indirin

Gündemi cebinizde taşıyın! Yeni Şafak’ın mobil uygulamalarıyla, en güncel haberlere anında ulaşın. Siyasetten ekonomiye, spordan kültür-sanat dünyasına kadar geniş bir içerik yelpazesi parmaklarınızın ucunda! Hem iOS, hem Android hem de Huawei cihazlarınızda kolayca indirerek, günün her anında en doğru bilgiye hızlıca erişin. Hemen indirin, dünyadaki gelişmeleri kaçırmayın!

Kategoriler
Albayrak Medya

Maltepe Mah. Fetih Cad. No:6 34010 Zeytinburnu/İstanbul, Türkiyeiletisim@yenisafak.com+90 212 467 6515

YASAL UYARI

BIST isim ve logosu 'Koruma Marka Belgesi' altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz. Piyasa verileri iDealdata Finansal Teknolojiler A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. BİST hisse verileri 15 dakika gecikmelidir.

Tüm hakları saklıdır © Net Medya 2026