18:28, 06/09/2026, Pazar
Ağrı'da otomobil yüklü tırda yangın paniği: Alevler sıfır araçları sarmadan son anda söndürüldü
Ağrı'nın Doğubayazıt ilçesinde, Gürbulak Tır Parkı mevkisinde sıra bekleyen ve çift katlı dorsesinde çok sayıda otomobil taşıyan tırda çıkan yangın büyük paniğe yol açtı. Alevlerin dorsedeki diğer araçlara sıçramaması için itfaiye ekipleri ve hortum taşıyarak destek veren vatandaşlar seferber olurken, yangın büyümeden kontrol altına alındı.
Ağrı’nın Doğubayazıt ilçesinde çok sayıda otomobil taşıyan bir tırın dorsesinde çıkan yangın, itfaiye ekiplerinin ve duyarlı vatandaşların hızlı müdahalesiyle faciaya dönüşmeden önlendi.
Olay, ilçede bulunan Gürbulak Tır Parkı mevkisinde meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, gümrük geçişi için sıra bekleyen ve üzerinde çok sayıda otomobil yüklü olan tırın iki katlı taşıma dorsesinde henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktı. Dorseden aniden yükselen yoğun dumanı fark eden çevre sakinleri ve sürücüler, durumu vakit kaybetmeden Doğubayazıt Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü ekiplerine bildirdi.
Alevler diğer otomobillere sıçramadan önlendi
Kısa sürede olay yerine ulaşan itfaiye ekipleri, dorsedeki araçların birbirine çok yakın olması nedeniyle alevlerin hızla yayılma riskine karşı yoğun bir çaba gösterdi. Çevrede geniş güvenlik önlemleri alınırken, tır parkındaki vatandaşlar da ekiplere yardım etmek için seferber oldu. Vatandaşların yangın söndürme hortumlarını taşıyarak ekiplere destek verdiği görüldü.
Ekiplerin hummalı çalışmasıyla yangın kontrol altına alınarak tamamen söndürüldü ve otomobillerin tamamen küle dönmesi engellendi.
Yangının kesin çıkış nedeninin belirlenmesi ve dorsedeki otomobillerde oluşan maddi hasarın tespiti için yetkililer tarafından inceleme başlatıldı.










