09:41, 15/10/2026, Perşembe

CHP’li Gökhan Taneri Vural İstanbul’da su baskını olmadığını iddia etti: İBB toplantısında pes dedirten sözler

İstanbul'da etkili olan şiddetli sağanak yağışın ardından İBB Meclisi'nde dikkat çeken bir tartışma yaşandı. CHP'li Meclis Üyesi Gökhan Taneri Vural, yağışa rağmen kentte su baskını yaşanmadığını savununca AK Parti grubundan itirazlar geldi. Vural, bazı bölgelerde aşırı yağış görüldüğünü belirterek belediye ve ilgili kurumların hazırlıklı olduğunu ileri sürdü.

‘İKİ SAATTİR YAĞMUR YAĞIYOR AMA HİÇBİR YERDE SU BASKINI YOK’

İBB Meclisi ekim ayı toplantılarının üçüncü oturumu, Meclis 2. Başkanvekili Gencay Özcan başkanlığında Saraçhane'deki belediye binasında gerçekleştirildi. Gündem dışı söz alan CHP'li Gökhan Taneri Vural, iklim krizi ve siyasetteki üslup üzerine konuştu.

İstanbulluların seçtiği meclis üyeleri olarak kente hizmet etmek için çalıştıklarını belirten Vural, daha sonra kentte etkili olan sağanağa değindi. Vural,
“İki saattir dışarıda bardaktan boşalırcasına yağmur yağıyor. Arkadaşlar 'Otoparka yürüyemedik' diyorlar ama hiçbir yerde su baskını yok”
ifadelerini kullandı.

Bu sözler üzerine AK Parti grubu tepki gösterdi.

‘ŞU ANDA DIŞARIDA AFET VAR’

İtirazların ardından konuşmasını sürdüren Vural, yaşanan yağışın şiddetine dikkat çekerek bazı bölgelerde su baskınları olduğunu kabul etti ancak bunların büyük çaplı bir afet tablosu oluşturmadığını savundu.

Vural, İSKİ'den aldığı bilgilere göre Arnavutköy'de saatte metrekareye 110 kilogram yağış düştüğünü belirterek,
“Böyle bir şey olur mu? Dehşet”
dedi. Beykoz İSKİ Müdürü ile de görüştüğünü söyleyen Vural, bölgede birkaç evin su baskınından etkilendiği bilgisini aldığını aktardı.

‘DEMEK Kİ BU KURUMLAR ÇALIŞIYOR’

Vural, konuşmasında Üsküdar Meydanı ve Ayamama Deresi çevresindeki duruma da değinerek, geçmişte yaşanan su baskınlarıyla mevcut tabloyu karşılaştırdı. CHP'li meclis üyesi,
“Şu anda dışarıda afet var ama Üsküdar Meydanı gibi yağmurda belde gezen kimse yok. Demek ki bu kurumlar çalışıyor. İBB çalışıyor, çalışmış, hazırlanmış”
ifadelerini kullandı.

Kentte küçük çaplı su baskınlarının yaşanmasının tek başına büyük bir sorun olarak değerlendirilmemesi gerektiğini savunan Vural, İstanbul'da büyük afetlerin artık yaşanmadığını öne sürdü.

Sayfa Sonu
Türkiye’nin Birikimi. Uluslararası Medya Grubu.

Türkiye’nin gündemini belirleyen haber kaynağına hoş geldiniz! Tarafsız, dinamik ve derinlemesine habercilik anlayışıyla Yeni Şafak, okuyucularına güncel gelişmelerin ötesinde bir deneyim sunuyor. Siyaset ve ekonomiden kültür-sanat ve spor dünyasına kadar geniş bir yelpazede sunduğu haberlerle, hem Türkiye’de hem de dünyada neler olup bittiğini anında öğrenin. Dijital platformlarıyla her an, her yerden en doğru bilgiye ulaşın; Yeni Şafak’la gündemi yakalayın!

Sosyal medyada bizi takip edin
Mobil Uygulamaları indirin

Gündemi cebinizde taşıyın! Yeni Şafak’ın mobil uygulamalarıyla, en güncel haberlere anında ulaşın. Siyasetten ekonomiye, spordan kültür-sanat dünyasına kadar geniş bir içerik yelpazesi parmaklarınızın ucunda! Hem iOS, hem Android hem de Huawei cihazlarınızda kolayca indirerek, günün her anında en doğru bilgiye hızlıca erişin. Hemen indirin, dünyadaki gelişmeleri kaçırmayın!

Kategoriler
Albayrak Medya

Maltepe Mah. Fetih Cad. No:6 34010 Zeytinburnu/İstanbul, Türkiyeiletisim@yenisafak.com+90 212 467 6515

YASAL UYARI

BIST isim ve logosu 'Koruma Marka Belgesi' altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz. Piyasa verileri iDealdata Finansal Teknolojiler A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. BİST hisse verileri 15 dakika gecikmelidir.

Tüm hakları saklıdır © Net Medya 2026