|
Temsilciye altın portakal!

Geçtiğimiz hafta içinde açıklanan Tahkim Kurulu kararının gerekçesinde görüldü ki Futbol Federasyonu temsilcileri yeminli ifade de verseler itibar eden yok.

Maçın her ikisi de Ankara Bölgesinden olan temsilcilerinin ek raporlarında, yardımcı hakemler ve 4. hakemin duyacağı şekilde ''maçı oynatırsam 3-4 Sivaslı oyuncuyu atmam lazım, bu maç oynanmaz'' diye söylediğini yazmış ve bu raporlarını da yeminli ifadeleriyle tasdik etmişler. Fakat Disiplin Kurulu''nun dikkate alığı bu ifadeleri her nedense Tahkim Kurulu önemsememiş. İlginç olan Tahkim Kurulu Başkanı''nın verdikleri kararın aslında ne kadar hukuka uygun olduğunu göğsünü gererek anlatıyor olması. İş temsilcilerin ifadelerine gelince ise açıklayamayacağı ayrıntılar olduğunu söyleyerek sıyrılıyor.

Neresinden bakılırsa bakılsın bu kararın gerekçe metninden tuhaf kokular geliyor. Aynı mekanda temsilcilerin duyduğunu 4. hakem ve gözlemci duymuyor. Ayrıca maçın devamı veya tatili ile ilgili bütün yetkinin hakeme bırakılması gerekliliğinden bahseden kararda, sahayı terk edip telaş içinde telefon görüşmeleri yapan hakemin psikolojisi dikkate alınmamış. Ama taraftar kovalayan futbolcuların korku ve maçın devamını getirmelerine engel ruh halleri Dostoyevski ayarında tahlil edilmiş. Hadi bunlar edebi teferruat. Ama mutlaka birileri hakemler ve gözlemcinin ifadeleri dikkate alınırken temsilcilerin birbirlerini tekid eden ifadelerinin nasıl ve neden görmezden gelindiğini izah etmeli!

Ya da boş verin açıklamayın. Ve biz bütün bu olup bitenleri iki temsilcinin aynı anda kurguladığı, yönettiği ve izlediği fantastik bir filmden ibaret sanalım. Öyle olunca da bu kadar özgün bir çalışmaya en iyi film ödülü vermek boynumuzun borcu oluyor.

Bunca çelişki ve kokuşmuşluk içinde federasyon hiç bir şey olmamış gibi işinin başında. Aynı temsilciler başka maçlarda görev almaya devam ediyor. Bülent Demirlek de görev alacağı maçı sabırsızlıkla bekliyordur.

Sanıyorum federasyon ve kurulları bir yerde bu çekişmeye son vermek zorunda kalacaklar ve Trabzonspor Başkanı''nın tavsiyesine uyup köşelerine çekilecekler.

Yoksa ligin tescili kararı Tahkim''e kalır ki, vay Şampiyon takımın haline!

17 yıl önce
Temsilciye altın portakal!
“Almanlar et başında”
Varsıllar vergi ödemesin!
Amerikan Evanjelizminin Trump’la imtihanı
Genişletilmiş teröristan projesi böyle çöktü
İsrail’le ticaret ve Deutsche Welle