|
Emenike"den güç gösterisi

Zamanın çarkları Fenerbahçe"yi yürütüyor, zamanın çarkları ligi öğütüyor.

Sezon finaline 8 hafta ve 24 puan kaldı.

Fenerbahçe kalan 8 maçın 4"nü Kadıköy"de, 4"nü dış sahada oynayacak.

Matematiksel olarak Kadıköy"deki maçları kazanır, deplasmanda 2 puan alırsa şampiyonluk gelir.

Gerçekleri de unutmamak gerekir.

Fenerbahçe bu sezon ligi dönem dönem bitirdi; yeniden başlattı.

Film tekrar geriye sarıldığında;

Fenerbahçe 10 puanlık farkı ikinci yarının başında da yakalamış, şampiyonluk sloganları üretilmiş, üst üste Eskişehir ve Sivasspor yenilgileri kaosa dönüştürmüştü.

Şimdi ligin bitimine 8 hafta kala yine çok büyük adım attı. Şimdiden şampiyon ilan edilmesi yanlış. Beşiktaş da yarış içinde. Tehlikeyi de görmek gerekir. İpler elinde ama şampiyonluk değil.

Dün Gaziantep"te olduğu gibi takımdaki karakterli tutkunun yansıması, Fenerbahçe"yi sezon boyunca hep zirvede tuttu.

Orta sahadaki gücü Fenerbahçe kazandı; rakibi kendi sahasına itti ve hatalara zorladı; korkulan deplasman ilk yarıda şenliğe, maç sonunda da şampiyonluk yolunun açılmasını sağladı.

Fenerbahçe, 7. dakikadan itibaren oyunda üstünlüğü ele geçirdi, Kuyt ve Alves denemelerinden sonuç alamadı. Emenike"den müthiş zamanlama geldi. Stankevicius ve Binya için kabus gibi geçen gecede Kuyt"ın ölümcül pasında Emenike"nin iki defans oyuncusunu arasından klas vuruşu gücün simgesiydi. Boş alanlara iyi dağılan Sow"un 32"de kaçırdığı golün ardından akıl dolu asistiyle Nijeryalı golcünün Gaziantep"e attığı ikinci gol ise tamamen bu kez hız ve gücün birleşmesiydi.

Geçen hafta Erciyes karşısında kaçırdığı gollerden dolayı gözyaşlarını tutamayan Sow, gecenin finalini attığı harika bir golle yaptı; uzun süren gol hasretine son verdi.

10 yıl önce
Emenike"den güç gösterisi
İslâmî hareketten kavramlar savaşına…
Yaşama Sanatı ve Sinema
Bizim sorunumuz ne?
İran’da değişimin ayak sesleri…
İslâmcılık, milliyetçilik ve tam bağımsızlık