|
F.Bahçe"ye kafa tutmak çok zor

Fenerbahçe için kaybederken kazanmak; kalp ritimlerini zorlayan heyecan bu sezonki en belirgin özellik.

Akhisar karşısında da gece hiç de iyi başlamadı. Konuk ekip Kadıköy"de 24. dakikada Sonko"nun kırmızı kartına kadar da adeta rakibine meydan okudu. Ne olduysa bu karttan sonra oldu; Fenerbahçe sıkıntılı geçen maçı şova dönüştürdü.

Çizgilerden çıkan toplar; kaçan penaltı, kaleci Evren"in müthiş kurtarışları derken ilk sahneye çıkan Emenike oldu. Nijeryalı forvet, eksik defans karşısında eski günlerini hatırlatan gücü, top sürüşü ve nokta vuruşundaki kişisel yeteneğiyle attığı gol enteresan geçen maçı ilk 45 dakikada bitirdi.

İkinci 45 dakikada ise Fenerbahçe"nin şovu vardı. Müthiş performansıyla geceye damgasını vuran Sow attığı golle Fenerbahçe"nin galibiyetini perçinledi. Webo ve Kuyt"ın golleri tribünleri coşturdu.

Şartlar ne olursa olsun Fenerbahçe için pes etmemek; kendi yolunu tek başına adımlamak; çekinmedikleri bir şampiyonluk yolculuğuydu.

F.Bahçe, Akhisar karşısında aldığı 3 puanla devrenin bitimine 2 hafta kala zirvede liderliğini perçinledi.

Şimdilik bu ligin ilk yarıdaki tek galibi.

Bu başarı futbolculardaki limitsiz mücadele, sahada oynayan, kulübede oturan ve hatta tribüne çıkanların takım olma yolundaki dirençli mücadelesi.

Zirvede değil, sezon sonuna kadar taşınması gereken şampiyonluk mücadelesini sahiplenme.

Bu birliktelik sayesinde "Bu takım Ersun Yanal ile ikinci yarıda düşüş yaşar" tezlerine karşın, ligin 3"te birlik bölümünde cesur futbolu, enerji patlaması ve asla pes etmeyen oyun tarzıyla yenemeyecekleri takım olmadığını gösterdi.

10 yıl önce
F.Bahçe"ye kafa tutmak çok zor
Keşke falanı filanı dost edinmeseydim
İslâmî hareketten kavramlar savaşına…
Yaşama Sanatı ve Sinema
Bizim sorunumuz ne?
İran’da değişimin ayak sesleri…