|
Kaleci Mert olmasaydı…

Temel sıkıntı savunma. Fenerbahçe organizasyon ve disiplin anlamında güven vermiyor.

Sezona çok iyi başlayan kaleci Volkan Demirel de cezası nedeniyle tribünde ama bu kez başarılı kurtarışlarıyla Mert muhteşemdi.

Mehmet Topuz, Gökhan"ın yokluğunda verilen fırsatta işin altından kalkamıyor; savunma yönü zayıf, ataklarda yok.

Yobo-Alves uyumsuz; sahada bu kez Alves"in partneri Bekir. Yine sorun devam ediyor; hatalar zincirleme sürüyor. Alves tek başına harika ama bir yere kadar. Sonunda kırmızı kartla oyun dışında kaldı, takımını yalnız bıraktı.

Orta sahada Salzburg maçlarının teknisyeni Meireles cezası nedeniyle yok. Liderlik görevi üstlenmesi beklenen kaptan Emre sahada ama formsuz.

Teknik direktör Ersun Yanal arayışta; geçen sene tarih yazan kadro takviyelere rağmen noksanları yüzünden gerçek gücünü sahaya yansıtamıyor. Ama dün takımın kazanma arzusu Alves"in kırmızı kart gördüğü dakikakaya kadar üst düzeydeydi; yardımlaşma da. Bunda rakibin pas trafiğine izin vermemesi de önemliydi. Alves"in kırmızı kart görmesinden sonraki dakikalar ise Fenerbahçe için kabus gibi geçti; kalesinde müthiş pozisyonlar verdi. Uzatmalara taşıdığı maçta yenen golde gecenin kahramanı Mert"in yapacak hiçbir şeyi yoktu.

Salzburg maçlarının muhteşem oyuncusu Sow "Has"ta. En zor pozisyonlarda tek vuruşta file havalandıran Sow, Kadir Has"ta ceza sahası içinde bomboş pozisyonda zoru başardı.

Vasat Kadlec yok, Hasan Ali muhteşem bir performans ortaya koydu; sol kanatta yaptığı savunma ve geliştirdiği ataklarda hazırladığı inanılmaz pozisyonlarla "formayı ben hak ediyorum" diye haykırdı.

11 yıl önce
Kaleci Mert olmasaydı…
Bereket
Azınlığın zenginliği ile 1 Mayıs'ın yoksulluğu
Tadımlık hile
Öğrenci hareketleri: İsrail’e karşı ama düzene karşı mı?
Netanyahu’ya tutuklama tehdidi ve Amerika’nın uluslararası itibarı