Efsane Ahmet Taşçı

00:003/07/2000, Pazartesi
G: 12/09/2019, Perşembe
Ali Gümüş

639. Tarihi Kırkpınar Güreşleri''nin muhakkak ki, en renkli ve iddialı adamı Karamürselli Ahmeş Taşçı idi. Sezar Otelleri''nin sahibi, Başpehlivanlık''ta birinciliği elde edecek sporcuya vermeyi kararlaştırdığı 1 milyar lirayı, Edirne Belediyesi ilgililerine teslim ederken, Ahmet Taşçı arkalarından bağırıyordu:"Niye oraya kadar zahmet ediyorsunuz? Nasıl olsa başpelivan ben olacağım. Ödülü şimdiden bana verebilirsiniz..."Önder Darıcı''yı, daha sonra Kırkpınar''da iki defa Başpehlivanlık kazanmış

639. Tarihi Kırkpınar Güreşleri''nin muhakkak ki, en renkli ve iddialı adamı Karamürselli Ahmeş Taşçı idi. Sezar Otelleri''nin sahibi, Başpehlivanlık''ta birinciliği elde edecek sporcuya vermeyi kararlaştırdığı 1 milyar lirayı, Edirne Belediyesi ilgililerine teslim ederken, Ahmet Taşçı arkalarından bağırıyordu:

"Niye oraya kadar zahmet ediyorsunuz? Nasıl olsa başpelivan ben olacağım. Ödülü şimdiden bana verebilirsiniz..."

Önder Darıcı''yı, daha sonra Kırkpınar''da iki defa Başpehlivanlık kazanmış olan Antalyalı Cengiz Elbeye''yi yenerken hiç zornlanmadı. Cazgır, sürekli olarak Ahmet Taşçı''dan "Efsane başpehlivan" diye söz ediyordu.

Kırkpınar''da 8 kez başpehilvanlık kazanan Tekirdağlı Hüseyin Alkaya''nın rekorunu geçen yıl egale eden Ahmet Taşçı''nın gözü, üçüncü altın kemerdeydi. Bu idealine ulaşmak için de kendisine, Akdeniz Vücut Kralı Engin Elikuru''yu diyetisyen olarak tutmuştu. Karamürsel tepelerine tırmanan, orada yaptığı halat çalışmalaır ile adalelerini güçlendiren Taşçı, geçen yıl Kırkpınar''da finalde karşılaştığı Ankara Belediyesi başpehlivanı Vedat Ergin''le çok zorlu bir maç attı.

Normal süre içerisinde yenişme olmayınca iş puanlamaya güreşine kaldı. Tekirdağlı Hüseyin Alkaya''nın rekorunu kırmak için mücadele eden bu ihtiyar delikanlı, puanlamada Vedat''ı da safdışı etti.

Artık herşey finalde belli olacaktı. Usta-çırak finalde birbirleirne düştüler.

Bir kısım seyircinin görüşüne göre, İrfan Şen''e mağlup olan fakat meydan orta hakemi ile kule hakemlerinin bu yenişmeyi kabul etmemelerinden hemen sonra Mehmet Yılmaz''a mağlup olan İrfan Şen''in düştüğü durum, tribünlerdeki güreşseverleri ayaklandırıyor ve maalesef, bugüne kadar hiç görülmedik bir şekilde Ermeydanı''na pet şişeleri yağıyordu.

Futbol karşılaşmalarındaki çirkin tezahürat, Ermeydanı''na da bulaşmıştı. Bu hengamede Karamürselli izleyiciler sakin göründüler ve herhangi bir hadise çıkmaması için azami gayret gösterdiler.

Finalde çırağı ile karşılaşan Ahmet Taşçı, Mehmet Yılmaz''ı da yenerek 9. kez Kırkpınar Başpehlivanlığına ulaştı. Taşçı, aynı zamanda bu başarısıyla Cumhuriyet Tarihi''nde en fazla başpehlivan olma rekorunu da kırmış oldu. Tebrikler Ahmet Taşçı.