|
Eski masallar
Atasporumuz güreşte ne zaman iyi neticeler alınsa, kaynağı bilinmeyen kimi merkezler, hemen ortalığı velveleye vererek çok su kaldıran Pakistan pirinci gibi "minderlerde irtica var" diyerek, alışılmış bir oyunu sahnelemeğe başlıyorlar. Bir yıl önceki Avrupa Grekoromen Güreş Şampiyonası'nda tek altın madalya alamamış iken, Osman Şansal Federasyonu bu kere grekocularımızı takım halinde Avrupa şampiyonu yaptı. Çalışmalar ve başarı sadece bu kadarla kalmadı: Bursa'da uluslararası turnuvada, İzmir'de düzenlenen Avrupa Yıldızlar Şampiyonası'nda ekip halinde birincilik kürsüsüne çıktık, Özbekistan'da gençlerimiz dünya ikincisi oldular; şimdi sırada Akdeniz Oyunları'yla Dünya Şampiyonaları var, güreşçilerimiz gece-gündüz bu kapışmalara hazırlanıyorlar.

Derken efendim, bir de baktık "güreşte irtica var" iddiası yeniden gündeme geldi. 5-6 yıl önceki meseleleri günün haberiymiş gibi sunmak, atasporumuzun düzelmekte olan imajını zedelemek, kimileri için demek "kazanç" yolu?

Demokrasiyle yönetilen ülkelerde, hiç kimse bir başkasına "inançları"nı bahane ederek yüklenemez, ikilik çıkaramaz! Madem ki böyle bir durum vardı, neden bu kadar beklenildi?

Çağdaş bir ekonomist, Milli güreşçi, aynı zamanda şirketlerinde tam 12 bin (oniki bin) kişi çalıştıran Başkan Osman Şansal'a atasporumuz çirkin bir tablo halinde sunulmak isteniyor, kültürel kimliğimizin vazgeçilmez ögelerinden biri olan güreşe saldırılarak kamuoyundan bu spor soyutlanmak isteniyor, koy torbaya Pakistan pirinçini, işine geldiği gün de ortaya çıkar; teftiş, kontrol bu mu? Güreşimiz bu tür açıklamalardan yara almaz mı, "benden sonra tufan" diyenlerin umurunda mı?
#Güreş
#Atasporu
#güreşte irtica var
#Grekoromen Güreş Şampiyonası
#Akdeniz Oyunları
#Dünya Şampiyonaları
23 yıl önce
Eski masallar
Şikayet yok
Efendimiz’in (sav) Zekatı-1
Milyonlar milyarlar havada uçuşuyor
Sandık başına giderken…
Operadaki Hayalet’in “kehaneti” gerçekleşirse…