|
Bambaşka bir Galatasaray
Galatasaray, ligin ilk haftasında Karabükspor maçında verdiği görüntüden çok farklıydı Akhisar karşısında. Maçın hemen başında geriye düşen sarı kırmızılılar bu duruma beklenenden çok daha iyi bir reaksiyon gösterdi. İlk devre boyunca hareketli olan, geri dönen topları toplayan Galatasaray'ın baskısı sürekli bir hal aldı. Gol de maça tutuk başlayan ama sonrasında açılan Eren'den geldi. Eren, Galatasaray taraftarının uzun zamandır hasret kaldığı santrafor vuruşlarını hem de zor pozisyonlarda iki haftadır kusursuz bir biçimde yapıyor.


Galatasaray ikinci devreye de iyi başladı. Akhisar, Eren'in sakatlandığı ve sarı kırmızılıların oyunda eksik kalıp topun arkasına geçtiği kısa sürede bir baskı oluşturdu. Akhisar'ın o baskısı da Galatasaray'ın ikinci golüne sebep oldu. Oyunun o anına kadar rakip sahada iyi oynayan sarı-kırmızılılar bu sefer de mükemmel bir kontra atağa imza attı. Bruma'nın Yasin'e verdiği bitirici pas Portekizli'nin oyun zekasının geliştiğine dair bir umut ışığıydı.


İlk 70 dakika ciddi bir efor sarfeden Galatasaray, skor üstünlüğünü de ele alınca topun arkasına geçti. Topun değerini bilen sarı-kırmızılılar Akhiasar'ın baskı gücünü de kırmış oldu.


Galatasaray ilk hafta hiç umut vermemişti ama dün bambaşka bir takım vardı. Dünkü futbol beklentilerin çok üstündeydi, devamı gelirse izlemesi zevkli ve sonuca giden bir takım ortaya çıkmış olur.

#Galatasaray
#Karabükspor
8 yıl önce
Bambaşka bir Galatasaray
İslâmî hareketten kavramlar savaşına…
Yaşama Sanatı ve Sinema
Bizim sorunumuz ne?
İran’da değişimin ayak sesleri…
İslâmcılık, milliyetçilik ve tam bağımsızlık