|
Güç gösterisi

Favorilerden sahneye son çıkan Almanya"nın Portekiz karşısında ne yapacağı turnuvanın ilerisi için büyük önem taşıyordu. Low; dört stoper orijinli isimden oluşan defans hattıyla, maça temkinle hazırlanmış gibi görünüyordu. Belli ki, kalabalık ve sert savunmalar karşısında Ronaldo"nun yaşadığı zorluğu ona bir kez daha yaşatmak istiyordu. Portekiz"in de Ronaldo dışında hücum alternatifinin olmaması, ilk bir kaç dakika haricinde maçın Alman kontrolü altında geçmesine sebep oldu. Maçın başında Portekiz, Almanya"yı mümkün olduğu kadar ileride karşılayıp, Lahm"dan başlayacak olan pas trafiğine engel olmaya çalıştı ve başarılı da oldu. Fakat, santraforsuz Almanya planladığı gibi ara toptan bir penaltı ve fizikli savunmacılarından da korner golü bularak maçı bitirdi. Bu sırada, Portekiz"İn güven vermeyen isimlerinden Almeida yine bir adele sakatlığı, Pepe de anlamsız bir kırmızı kartla takımlarını yarı yolda bıraktı. Böylece; üç gol geride ve on kişi kalan Portekiz, Ronaldo dahil takım olarak maça erken havlu atmış oldu.

Almanya, zorlu rakibini farklı yenerek güç gösterisi yaptı. Maçın başlangıcı hariç planladıklarını uyguladı ve karşılaşmayı beklenenden çok daha kolay kazandı. Muller mükemmel oynayıp üç gol atmış olsa da, turnuvanın devamında gerçek bir 9 numaraya ihtiyaçları olabilir. Orta saha oyuncularından oluşan hücum hattı, kalabalık ve iyi savunmalara karşı tıkanma yaşayabilir.

Portekiz"in ise işi zor görünüyor. Ronaldo"dan başka bir seçenek yine üretememişler. Yıldız oyuncunun kibire kaçan egosu da bunu engelliyor. Ayağına topu alan Ronaldo"ya doğru gidiyor, pası atamazsa fırça yiyor. Tek seçenekli Portekiz"e karşı savunma yapmak Almanya gibi bir takım için çok kolay bir hal alıyor. İlk maçta iki adele sakatlığı yaşamaları da Portekiz"İn hazırlık aşamasını iyi geçirmediğine dair ip ucu verdi. Bu görüntüleri değişmezse, daha ilk turda elenmeleri sürpriz olmaz.

10 yıl önce
Güç gösterisi
Neden Şimdi?
Tevhid risalesi yazan Milli Eğitim Bakanı
Bir Başka Mesele: Kadın ve erkeğin ince ayarları bozuldu
Omelas’ı bırakıp gitmeyenler..
Tek bir zamana/ tarihsizliğe hapsedilmeye başkaldıran adam: Kadir Mısıroğlu