|
Kadıköy senaryosu tekrar etti
Bursaspor, ligde Fenerbahçe'nin Kadıköy'deki bildiğimiz baskısını kırma becerisine en çok sahip takımlardan biriydi. Pas oyununu geriden başlatabilecek, sıkıştığı anlarda da kafasını kaldırabilecek nitelikte oyuncularla her daim hızlı çıkabilecek karaktere sahipler. Nitekim ilk yirmi dakikada, yakın zamanda Saraçoğlu Stadyumu'na konuk olan Trabzon, Galatasaray ve Beşiktaş'ın üçünden de daha iyi yaptılar bu işi. Fakat, yirminci dakikadan itibaren Fenerbahçe'nin taktiksel yapısının en önemli taşları Mehmet Topal, Caner Erkin ve Gökhan Gönül devreye girdiler. Bu üç isim hücumsal etkinlik anlamında olmasa da, rakibe alanı daraltma konusunda vitesi arttırınca karşılaşma tipik bir Fenerbahçe iç saha maçına dönüştü. Top Fernandao ve Volkan Şen'e ulaşmayınca Bursaspor'un tehditlerinin önemli bir kısmı uzunca bir süre ortadan kalkmış oldu.

YİNE AYNI TELAŞ

Fenerbahçe maçı kendi karakterinde oynadı ama hücum telaşı da bu sezon sarı lacivertlilerin alışıldık görüntülerin biri oldu. Oyunun genelinde ortaya konulan akıl ve beceri, ceza sahası ve etrafında bir anda yerini paniğe bırakıyor. Sarı lacivertliler ligin ikinci yarısındaki puan kayıplarında ya da zorlu geçen maçlarda bunun sıkıntısını hep yaşadılar. Bursaspor'un sezon boyunca verdiği parlak görüntüye rağmen, kendi seviyesinde olmayan kalecisi çok belirgin bir zaafıydı. Çok kritik bir noktada basit bir kaleci hatası, Fenerbahçe golüne yol açtı. Sarı lacivertliler bir kritik maçtan daha Webo etkisiyle, 1-0'lık sonuçla çok önemli bir galibiyet çıkardı.

ŞENOL HOCA'YA BİR TEŞEKKÜR DAHA

Şenol Güneş'le Volkan Şen futbola döndü, Serdar Aziz yıllardır atlaması gereken seviyeyi bu sene atladı, Ozan Tufan uluslararası düzeyde bir yıldız adayı oldu. Daha da fazlası var, bu sadece Bursaspor'da kazandırdıkları. Türk futbolunun hepsi için Şenol Güneş'e bir teşekkür borcu var. Şimdi de Emre Taşdemir'in ayak seslerini görüyoruz. Sırada da Enes Ünal ve Ertuğrul Ersoy var.
#Mehmet Topal
#Caner Erkin
#şenol güneş
#Serdar Aziz
9 yıl önce
Kadıköy senaryosu tekrar etti
Kandil, Öcalan’a direniyor
Trabzonspor taraftarıyla
İslâmî hareketten kavramlar savaşına…
Yaşama Sanatı ve Sinema
Bizim sorunumuz ne?