|
"Spor Servisi"

Mübarek bayram günü konumuzu biraz değiştirerek, biraz da eskilere doğru giderek SPOR SERVİSİ adı altında birşeyler yazalım, dedik. Gazetelerin en gürültülü servislerindendir, bizim servis. Hele hele maç günleri tadına doyum olmaz. Günümüz teknolojisi televizyon, maçları naklen verince spor servislerinde boş sandalye bulamazsınız. Komşu servis arkadaşlarımız gelirlerken taburesini beraber getirir. Maç başlamadan servisin müdürü veya ağır topu ilk ultimatomu çeker. "Arkadaşlar goller olunca tezahürat yok, not alıyoruz" der.

İster siyaset, ister ekonomi, isterse magazin yazarı olsun herkesin gönlünde bir takım yatar. "Yok ben takım tutmuyorum" diyene inanmayın. O zaman Spor Servisi''ne maç seyretmeye neden gelsin ki... Maç başlar, önce sessizlik, arkasından kaçan gollerin tenkidi ve gooooo... Ne güzel bir atmosfer. Geçtiğimiz günlerde Fenerbahçe''nin Yozgat deplasman maçını bizim serviste izliyoruz. Övünmek gibi olmasın üst düzey yöneticilerimiz, birer sporsever, sporcu ve bizim servisin tozunu yutmuşlardan oldukları için, yeni binamıza yeni televizyon ekranı ile katkıda bulundular. Birkaç kişi idik. Ortalığı kızıştırma işi Şefimiz Fikret''e verilmiş olacak ki, Yimpaş Yozgat''tan yana olduğunu açıkladı. Ve maç başladı. İlk dakikalarda sağımıza solumuza bakmadık ama birden kafamı çevirince serviste boş sandalye göremedim. Gazetemizin arka penceresi birden trübün olmuştu.

Yıllar öncesinin Tercüman Spor Servisi gözlerimizin önünde canlandı. Necmi Tanyolaç müdürlüğündeki kadro. Rıfat Ilgaz''ın "HABABAM SINIFI" bizim yanımızda puan bile alamazdı. Rahmetli Kemal Ilıcak bile çok yorgun ve moralsiz olduğu zaman soluğu Spor Servisi''nde alırdı. Karikatürist Ali Galip Altınçul-Güneri Civaoğlu konuşmaları, İslam Çupi-Erkan Yiğit atışmaları, İsmet Atlı''nın kurbanlık koçunun girişdeki büyük camda kendini görüp cama tos atması, İbrahim Tatlıses''in varlığına bile tahammül edemeyen İslam Çupi''nin, İbrahim Tatlıses Spor Servisi''ne ziyarete gelince "İbrahimciğim" diyerek Çupi''nin karşılaması, Ali Gümüş-Orhan Ayhan ikilisinin masa komşuluğu ve birçok anı. İşte bunlar SPOR SERVİSİ anıları. Ne mutlu ki Selahattin Sadıkoğlu ile aynı çatı altında zaman zaman bu günleri yad ediyoruz...

Nice Bayramlara...

23 yıl önce
"Spor Servisi"
“Almanlar et başında”
Varsıllar vergi ödemesin!
Amerikan Evanjelizminin Trump’la imtihanı
Genişletilmiş teröristan projesi böyle çöktü
İsrail’le ticaret ve Deutsche Welle