|
Eksikler giderilirse…

Fenerbahçe Akhisar Belediye maçında yine bekleneni veremedi ama en azından üç puanı aldı. Deplasman fobisini de yenmiş oldu.

Bursaspor beraberliği ve Antalyaspor mağlubiyeti Fenerbahçe"yi istim üzerine oturtmuştu. Limassol maçı kazanıldı ama oynanan futbol çok kötüydü. Böyle bir ortamda ve Meireles, Topuz, Topal ve bir ara Gökhan Gönül"ün olmaması takımı ciddi sıkıntıya soktu.

Ligin 10. Haftası oynandı, Avrupa"da üç maç geçti. Fenerbahçe maalesef hiç iyi sinyaller vermiyor. Kimse kusura bakmasın, bunun sorumlusu Aykut Kocaman ve ekibidir. Bu takım niçin süratli ve hızlı oynamıyor bunun cevabını Kocaman vermeli.

Yarın Kadıköy"de Limassol maçı var. Bir sürpriz olmazsa Fenerbahçe bu maçı kazanır. Sakatlar iyileşince belki takım daha iyi olur mu? İşte buna evet diyemiyoruz. Tabii bazı iyileşmeler de var. Mesela Sezer Öztürk oyuna sonradan girdi ve iyi oynadı. Sow fizik kondisyon olarak çok iyi durumda. Orduspor maçında takımın seyircisiz oynama cezası da bitiyor.

Bir not da Krasiç için… Bu kadar yetenekli bir adam nasıl olur da oynayamıyor ve niçin sürekli olarak sakatlanıyor? İyi bir Krasiç inanılmaz faydalı olur.

Baskılı oyun taktiği değişince...

Galatasaray alışılmış biçimde hızlı ve çabuk oynayan bir takım. Rakibini ilk dakikalarda pres ve baskıyla boğuyor ve oyuna hükmediyor. Büyükşehir maçı ise çok farklıydı. Çok sakin oynadı ve hiç acele etmedi. Rakibini kendi yarı sahasında bekledi ve oyunu soğuttu. Fatih Terim"in oyun planı genelde agresif ve oyunu karşı alana yıkmaya dayalı. Bu kez böyle olmadı. Daha itidalli oynadı. Burak ve Umut"un güzel oyunlarıyla maç bir anda 2-0 oldu.

Aslında oyun hiç de öyle gitmiyordu ama skor avantajı işini kolaylaştırdı. Maç 2-1"e geldikten sonra 3. golü bulan sarı-kırmızılılar bayağı rahatladı.

Bu tür sıkıntılı maçlarda 3 puan olmak önemli. Kimse "iyi ya da kötü oynadı" diye bakmaz. F.Bahçe böyle maçlarda sıkıntı yaşıyor ama Galatasaray zor da olsa galip geliyor. Önemli olan bu!

Şimdi Cluj maçı var. Çok zor bir sınav olacak. Kazanırsa G.Saray avantajını sürdürür, yoksa 3."lük bile zora girer.

Beşiktaş yanıp sönüyor

Beşiktaş belki süper futbol oynamıyor ama çok iyi mücadele ediyor. Mersin maçında çok istekli ve arzuluydular. Bu kadar sıkıntıya rağmen takım iyi mücadele ediyor. Bu yıl Beşiktaş için böyle geçecek gibi. Ama yukarıyla arasında pek fazla puan farkı yok. Şayet 2-3 maç kazanırlarsa yolları daha açık olur. Ara dönemde yapılacak iyi birkaç transfer Beşiktaş daha iyi yapar. Bütün sıkıntılara rağmen bu kadar mücadele de güzel bir şey. Futbolcular terlerinin son damlasına kadar varlarını yoklarını ortaya koyuyorlar.

Antalya ve Trabzon

Önce Antalya"dan başlayalım. Lider G.Saray"la aynı puandalar. İyi oynuyorlar, pes etmiyorlar. Trabzon"u son dakika golüyle yendiler. Mesele bunu sürdürüp sürdüremeyecekleri.

Trabzon ise hiç iyi sinyaller vermiyor. Defansı kötü. Oyuna hükmedemiyor. Bu takıma transfer şart. Yoksa lig sonu hazin bitebilir. Serkan niçin 11"de oynamıyor? Yoksa idmanlarda mı iyi değil? Bamba"nın yaptığı hatalar da inanılır gibi değil. Ayrıca Trabzon"da takım oyunu hiç yok. Saha içi düzen de bunu net olarak gösteriyor.

٪d سنوات قبل
Eksikler giderilirse…
Kırgın çiçekler solmasın!
Bakan sporcu olursa
Evvelbahar
Siz hiç “ayben”e para gönderdiniz mi?
Irak: Kurtların sessizliği…