|
Kadıköy işkencesi
Bunca yıldır maç seyrederim, bu kadar yavan ve zevksiz bir maç seyrettiğimi çok az hatırlıyorum. Özellikle maçın ilk yarısı kötü bir mahalle futbolundan dahi beterdi. Bunda Mustafa Denizli'nin bütün oyun düzenini rakibin oyununu bozmak üzerine kurmasının önemli etkisi vardı.

Fransız takımı Lyon da Fenerbahçe'ye ayak uydurunca ortaya maç yerine berbat bir görüntü çıktı.

Anlaşılması çok zor olan husus, Türkiye'de hücum futbolunun öncülüğünü yapmış olan ve bütün sistemini bol gollü oyun üzerine kurmuş olan Mustafa Denizli'nin son dönemlerde Fenerbahçe'ye kendi futbol felsefesine tümüyle aykırı bir oyun oynatması.

Dünkü maçta, Mustafa Denizli'nin gizli silahı Ali Güneş'ti. İleri ikilide oynattığı Rapaiç ve Revivo'nun arkasından ve ortadan Lyon defansının arkasına sızdıracağı Ali Güneş'le gol bulma hesabındaydı Mustafa Denizli. Tıpkı geçen yıl ki G.Saray maçında olduğu gibi. Nitekim Ali Güneş, her iki devrede de birer kez bu rolü oynadı. Fakat Mustafa Denizli'nin hesabı geçen yılki G.Saray maçı gibi tutmadı. Çünkü Ali Güneş, gol fırsatlarını heba etti.

Maçı bozan unsurlardan biri de ömründe ilk kez Şampiyonlar Ligi maçı yöneten tecrübesiz Belçikalı hakemdi.

77. dakikada F.Bahçe'nin mutlak bir penaltısını yiyerek oyunun sonucuna etki yaptı.

Fenerbahçe'nin son üç maçında gol sesi gelmiyor. 4 maç önce Yozgat'a Ceyhun'un uzaktan savurduğu şutla golü bulan Sarı-lacivertliler, böyle bir oyun anlayışıyla oynatılırsa gollerini şanstan başka bir yolla bulamaz.

Bu arada biz bu satırları yazdırırken Fenerbahçe, kalesinde golü de gördü ve çok büyük bir ihtimalle Şampiyonlar Ligi'nde gruptan çıkma şansını bu maçla yok etti.

Üstüste kötü futbolla kaybedilen 3 maçtan sonra bu takım nasıl toparlanabilecek, göreceğiz.
#Fenerbahçe
#Olympique Lyon
#UEFA Şampiyonlar Ligi
23 yıl önce
Kadıköy işkencesi
Mülâhaza etmek
Siyasetçileri bürokratlara kurban etmek
Musallada bir sosyolog daha… Vehbi Başer’in ardından
Taşkent’in öbür yüzü
‘Korkuluk’…