|
Şans kapıyı kırdı

Doğrusu bu koşullarda Galatasaray'ın buradan galibiyet çıkarması mucizeydi, o da son dakikada gerçekleşti. Parasızlık krizi kangrene dönüşmüş, tam 6 oyuncu eksik, üstüne bir de Konya'nın sıfırın altındaki buz gibi havasını koyun ve düşünün. Galatasaraylılar dünkü galibiyete ne kadar sevinse azdır. Ligin tartışmasız önderi kabul edilen Fenerbahçe'yi aynı koşullarda Galatasaray'ın yerine koysunlar. Bana göre o durumdaki bir Fenerbahçe, lig yarışını Galatasaray'ınki gibi yürütemez. Bu Galatasaray'ı herkesin takdir etmesi gerekir.

Dünkü maçın analizinde söylenebilecek en temel olay, parasız pulsuz oynamaya şerbetli Galatasaray'ın; Ergün, Heinz, Song, Saidou, İliç ve Ayhan'ın eksikliği nedeniyle dağınık ve büyük bölümdeki silik oyunuydu. Orta sahası tamamen çökmüş, sol kanadı yıkılmış, savunması aksamış Galatasaray, ilk yarı boyunca o kadar çaresizdi ki, ne bir kanat, ne de bir orta saha organizasyonu yapabildi. Yalçın'ın sakatlanıp Galatasaray'ın 10 kişi oynamak zorunda kaldığı 10 dakikalık bölüm Konyaspor için büyük bir fırsat oldu. Üstünlüğü ele geçirdiler. Ama onlar da Galatasaray gibi pozisyon üretemedi.

İlk yarının görüntüsü Galatasaray'ın bu maçı almasının zor, hem de çok zor olduğuna işaret ederken, Gerets, bu gidişatı değiştirmek üzere Hakan Şükür ile hamle yaptı. Onu oyuna alıp Ümit ve Necati'yle üç hücumcuya dönerken bunlardan Necati'yi orta alana doğru çekti, Cihan'ı da verimli olduğunu sağ kanada kaydırdı. Galatasaray, maçı alacaksa böyle alacaktı!

Hakan'la hücumda canlalan Galatasaray, silik görüntüsünden kurtuldu, ancak bu canlılık 10 dakika sürdü. Gerets'in hamlesine 20 dakika sonra karşılık veren Aykut Kocaman'ın Tayfun ve Belal ile yenilediği hücum hattı arka arkaya gol sinyalleri vermeye başladı. Maçın son bölümünde iki takım da yiyebilir, ikisi de atabilirdi. Konyaspor, Belal ve Erhan, Galatasaray da Necati'yle fırsatları kaçırınca maç berabere bitiyordu ki, "o mucize" gerçekleşti. Devre başındaki cesareti biten Gerets'in Hasan'ı çıkarıp, savunmayı tutması için sahaya sürdüğü genç Aydın, ite kaka giden Galatasaray'ı bu hafta da yarışın içinde tuttu.

18 yıl önce
Şans kapıyı kırdı
“Almanlar et başında”
Varsıllar vergi ödemesin!
Amerikan Evanjelizminin Trump’la imtihanı
Genişletilmiş teröristan projesi böyle çöktü
İsrail’le ticaret ve Deutsche Welle